Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gevulde courgette caprese met pesto

Gevulde courgette caprese met pesto

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Tomaat, basilicum, mozzarella en pesto, een heerlijke combinatie die het dan ook super goed doet als vulling voor deze courgette caprese.
Variatietip
Voeg 100 g gerookte kipreepjes of rauwe ham aan de vulling toe voor een variant met vlees.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal (waar alle vier de courgettes in de lengte in passen) in.

  2. Halveer de courgettes over de lengte en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de zaadlijsten fijn en doe deze in een kom. Meng de zaadlijsten met de groene pesto, gehalveerde cherrytomaatjes en blokjes mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Plaats de gevulde halve courgettes in een ovenschaal en verdeel het tomaten-pestomengsel over de uitgeholde courgettehelften. Bestrooi de helften vervolgens met geraspte kaas en pijnboompitjes. Verwarm de courgettes dan 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de courgettes gaar zijn en de kaas is gesmolten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Makkelijk & Vers

€ 24,95
Makkelijk & Vers Brenda Kookt