Advertentie
Wat ga jij doen met oudejaarsavond? Feestje op de planning of lekker thuis met spelletjes en champagne? Met deze hapjes wordt oud en nieuw in ieder geval een feestelijke afsluiting van het jaar.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Populaire oud en nieuw hapjes
Nog in twijfel over wat je op tafel moet zeggen met oudejaarsavond? Dít zijn de meest populaire hapjes voor oud en nieuw.
Traditionele oud en nieuw hapjes
Oliebollen, appelbeignets of worstenbroodjes: deze traditionele oud en nieuw hapjes mogen niet ontbreken!
Borrelsnacks
Lekker borrelen op oudejaarsavond? Met deze snacks komt dat wel goed.
Zoete hapjes voor oudejaarsavond
Oliebol, appelbeignet of kniepertjes: zonder deze zoete hapjes geen oud en nieuw. Wat is jouw favoriet?
Makkelijke en snelle hapjes voor oud en nieuw
Nog snel wat hapjes op tafel zetten op oudejaarsavond? Deze makkelijke hapjes recepten zijn precies wat je nodig hebt.
Luxe hapjes voor oud en nieuw
Iets meer tijd en liever iets meer luxe? Deze luxe hapjes zijn perfect voor een avondje op chic!
Vegetarische hapjes voor oudejaarsavond
Liever vega? Met deze vegetarische hapjes wordt ook jouw oud en nieuw een feestje!
Drankjes voor oudejaarsavond
Bij al die lekkere hapjes hoort natuurlijk ook een drankje. Een cocktail, sapje of glaasje glühwein: hier vind je genoeg inspiratie.
Oliebollen
Bereiding
Wel de krenten ca. 1 uur in lauw water. Verwarm de melk tot lauwwarm in een pan op laag vuur. Los de gist op in de melk. Meng in een ruime kom de bloem met de basterdsuiker en een flinke snuf zout (niet al te zuinig). Voeg de eieren en de boter toe en meng met de deeghaken van een handmixer goed door.
Voeg geleidelijk en al roerend de melk toe aan het deeg. Roer goed tot een glad beslag. Laat de krenten uitlekken en roer ze door het beslag. Roer het citroensap door het beslag. Leg een vochtige, schone doek over de kom en laat het beslag op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan of een ruime zware pan tot ca. 160°C. Schep met een ijslepel telkens 4-5 oliebollen en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de oliebollen in ca. 7 minuten goudbruin en draai ze halverwege om met een vork.
Schep de oliebollen uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Herhaal tot het beslag op is. Bestuif de oliebollen royaal met poedersuiker en dien ze direct op.