Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Specerijentwister met venkelzaad en sesam

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien tot het net zacht begint te worden. Leg telkens 2 plakjes op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca. 20×12 cm. Bestrijk met eidooier. Doe het korianderzaad, het venkelzaad, het sesamzaad en het zeezout in een vijzel en stamp grof. Bestrooi het bladerdeeg royaal met dit mengsel.

  2. Snijd repen van ca. 1,5 cm breed van het deeg. Neem een kant van een reep tussen duim en wijsvinger. Draai met je andere hand het andere uiteinde van de deegreep 2 slagen rond. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met alle repen deeg. Probeer vlot te werken omdat het bladerdeeg anders te zacht wordt en dan krijg je een minder mooi strak resultaat. Tussendoor koelen kan ook.

  3. Zet de bakplaat bij voorkeur nog even in de koelkast of vriezer terwijl je oven voorverwarmt (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de deegstengels in ca. 25 minuten goudbruin en krokant. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Per portie: 60 kcal | 5 g koolhydraten | 1 g eiwit | 4 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)