Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
weekmenu willem

Weekmenu: wat eten we vandaag?

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies zomercampagne 2024

Maandag

Mac ‘n cheese

Mac ‘n cheese

Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n’ cheese. Deze Amerikaanse all-time favoriet maakt het hele gezin blij.

Naar het recept

Dinsdag

Courgettes met harissa-lamvulling

Courgettes met harissa-lamvulling

Courgettes zijn heerlijk om te vullen; met couscous, rijst of deze heerlijke harissa-lamvulling. Dat is weer net even wat anders!

Naar het recept

Woensdag

Antipasto-salade met grissini van zwarte olijven

Antipasto-salade met grissini van zwarte olijven

A salad a day: dit doktersadvies slaat niemand in de wind. Deze salade met romige mozzarella en knapperge grissini wil je iedere dag op tafel zetten.

Naar het recept

Donderdag

Gestoomde zalmblokjes met gember, bosui en jasmijnrijst

Gestoomde zalmblokjes met gember, bosui en jasmijnrijst

Zalm is heel geschikt om te stomen. Met gember, bosui, limoen en sojasaus als smaakmakers geef je er een Aziatisch tintje aan.

Naar het recept

Vrijdag

Gazpacho met pesto-kaascroutons

Gazpacho met pesto-kaascroutons

Een recept voor een goede gazpacho mag niet ontbreken in je repertoire. Lekker fris op een zomerse dag als lunch, maar ook altijd goed als hoofdgerecht met een broodje erbij.

Naar het recept

Zaterdag

griekse pita met kip

Griekse kip gyros in een pita

Soms kun je daar opeens zin in hebben. Een flink broodje pita met kip gyros. We beginnen vroeg met koken en knopen ‘m dicht want vol zal hij worden!

Naar het recept

Zondag

krokant gebakken ravioli met zure room

Krokant gebakken ravioli met zure room dip

Wat is er beter dan kant-en-klare ravioli uit de winkel? Krokante kant-en-klare ravioli uit de winkel! Een nieuw gerecht, leuk om lekker heet te eten, liefst met iets kouds (én bruisends) erbij .

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 10 juni tot en met zondag 16 juni.

Het valt je misschien op dat alle recepten van Rukmini Iyer zijn en dat is niet zonder reden. Deze hele week stond namelijk in het teken van Rukmini; van de de lekkerste recepten uit haar kookboeken tot een Q&A over haar nieuwste boek én een toffe winactie.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!