
Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!
Wat eten we vandaag?
De vraag die bijna dagelijks in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: ‘wat eten we vandaag?’. Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!
We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Weekmenu
Maandag 17 tot en met zondag 23 maart:

Linzensoep

Bengaalse jackfruitcurry

Moussaka

Lasagne met gehaktballetjes, doperwten, provolone, salami en gekookt ei

Provençaalse plaattaart met groene groenten

Pompoengnocchi met gorgonzola

Rendang met rijst en pittige boontjes
Maandag

Linzensoep
Een warme kom met linzensoep is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond! Linzen bevatten veel vezels en eiwitten en daarom zal je buik zeker gevuld zijn na het eten ervan! Heerlijk om te serveren met wat luchtig brood.
Dinsdag

Bengaalse jackfruitcurry
Paulami Joshi: “Mijn oma leerde me hoe je de jackfruit voor deze curry moet snijden. Het is een vaardigheid die ik koester, al wordt de vrucht in Nederland meestal alleen in blik verkocht. Dit gerecht herinnert me eraan hoe belangrijk het is om tradities door te geven, zelfs als we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden.”
Woensdag

Moussaka
Dit gerecht is afkomstig van de Griekse kok Tselementes, die alle gerechten uit het Ottomaanse rijk in de Griekse keuken wilde verbannen. Hij schreef in het begin van de twintigste eeuw een kookboek met onder andere dit recept voor moussaka.
Donderdag

Lasagne met gehaktballetjes, doperwten, provolone, salami en gekookt ei
Een goede lasagne is altijd lekker, vooral omdat je natuurlijk eindeloos kunt variëren. Dit recept zit boordevol lekkere ingrediënten en schalen wij onder een heerlijk bord comfort food.
Vrijdag

Provençaalse plaattaart met groene groenten
Een heerlijk recept voor de start van je weekend! Lekker om te delen of zelf van te genieten. Tip van ons: serveer met een heerlijk glas rosé!
Zaterdag

Pompoengnocchi met gorgonzola
Leuk om zelf in het weekend te maken! Geniet van de perfecte combinatie van zachte, zelfgemaakte zoete-aardappelgnocchi en romige, pittige gorgonzola. Een Italiaans gerecht boordevol smaak!
Zondag

Rendang met rijst en pittige boontjes
Terwijl jij op een stoel bij de openhaard naar het nieuwe seizoen van je favoriete serie kijkt, bereidt de Crock-Pot slowcooker van IT&M deze heerlijke rendang voor je.
Weekmenu van vorige keer
Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 10 tot en met zondag 16 maart:
Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Eenpanspasta met citroen, tonijn, tomaat en kappertjes

Chili-noedelsoep met tofu

Japanse pannenkoek (okonomiyaki)

Pasta carbonara

Bloemkoolgnocchi met camembert en truffel

Pizza met provolone, zwarte olijven en prosciutto

Krokant gebakken ravioli met zure room dip
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.