Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano

Wat eten we vandaag? Weekmenu 19 t/m 25 mei

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die bijna dagelijks in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: ‘wat eten we vandaag?’. Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Butter tofu met kikkererwten

Butter tofu met kikkererwten

Maak het jezelf deze maandag makkelijk met een recept uit de slowcooker. Pluspunten voor het feit dat deze kruidige curry helemaal vegan is!

Naar het recept

Dinsdag

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Snel, lekker én gezond! Dat is deze orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven. Alles bij elkaar heb je nog geen uur nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te toveren. En het beste? De oven doet het meeste werk voor je.

Naar het recept

Woensdag

buddha bowl

Kleurrijke buddha bowl

Gevarieerd en vol kleur, breek de week goed met een buddha bowl! Met de toppings kun je natuurlijk variëren met wat je in huis hebt.

Naar het recept

Donderdag

Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Krokante gnocchi caprese

Hoe je deze gnocchi caprese zo knapperig krijgt? Door ze te bakken in de airfryer. Zo zet je in een handomdraai een heerlijk Italiaans gerecht op tafel.

Naar het recept

Vrijdag

Bruschetta met tomaat en ‘nduja

Bruschetta met tomaat en ‘nduja

Gisteren te veel tomaten in huis gehaald? Maak er vandaag dan deze bruschetta mee. Heerlijk voor bij de VrijMiBo!

Naar het recept

Zaterdag

Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano

Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano

Taart als avondeten? Met dit heerlijke recept met mascarpone, aardappel, rozemarijn én natuurlijk Parmigiano Reggiano kan het. Zo maak je van je zaterdagavond een feestje.

Naar het recept

Zondag

courgettesoep munt

Courgettesoep met munt

Soep in het voorjaar? Ja hoor, deze courgettesoep met munt en crème fraîche is lekker fris en heel geschikt voor in de lente.

Naar het recept

Weekmenu 12 t/m 18 mei

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 12 mei tot en met zondag 18 mei:

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Vind jouw recept

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!