Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
weekmenu willem

Weekmenu: wat eten we vandaag?

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Recepten met asperges: gratin van asperges met look en nootmuskaat

Gratin van asperges met look en nootmuskaat

Vaak wordt gratin dauphinois met kaas bestrooid maar dit hoort eigenlijk niet bij het klassieke recept. Het is overigens wel heel lekker, dus bestrooi het geheel voor het de oven in gaat eventueel met 100 g geraspte gruyère of een lekkere vegetarische kaas.

Naar het recept

Dinsdag

Tacosalade met tomaat en zwarte bonen

Tacosalade met tomaat en zwarte bonen

Zin in salade én in Mexicaans? Deze tacosalade biedt het beste van allebei. Zet er tacoschelpen (of tortilla’s) naast op tafel en iedereen kan z’n eigen portie vullen. Lekker!

Naar het recept

Woensdag

Kip-pestolasagne

Kip-pestolasagne

Kip en pesto: twee dingen die ongeveer iedereen lekker vindt. In deze lasagne zitten ze allebei, dus dit moet wel een succesnummer zijn!

Naar het recept

Donderdag

paneer met spinazie + rotirol

Paneer met spinazie en rotirol

Paneer is een jonge en verse Indiase kaas die heerlijk smaakt met spinazie. Met dit recept stop je de twee ingrediënten samen in een rotirol voor een heerlijk hoofdgerecht of lekkere lunch.

Naar het recept

Vrijdag

Tomatensoep met chipotle en rijst

Tomatensoep met chipotle en rijst

Deze tomatensoep is gevuld met rijst, waardoor je het echt als maaltijdsoep kunt eten. Lekker met wat verse koriander en groene peper voor veel pit.

Naar het recept

Zaterdag

Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto

Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto

Deze pasta is een echte allemandsvriend. Wil je liever vega? Gebruik dan vega gehakt en groentebouillon. Smaakt net zo goed!

Naar het recept

Zondag

Mosselchowder met kabeljauw en spekjesroom  

Mosselchowder met kabeljauw en spekjesroom  

Op zoek naar een snel hoofdgerecht? Dan is dit recept voor mosselchowder met kabeljauw en spekjesroom misschien wel wat voor jou…

Naar het recept

Weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 13 mei tot en met zondag 19 mei. Vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!