Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip

Weekmenu: recepten voor elke dag

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die bijna dagelijks in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Aziatische stamppot met paksoi

Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk

Alles is anders aan deze bijzondere stamppot. Je maakt hem met paksoi in plaats van Hollandse kool, kokosmelk in plaats van koemelk en gemarineerde tempeh in plaats van worst of spekjes.

Naar het recept

Dinsdag

pompoensoep

Pompoensoep met oregano-walnootpesto

Uitgekeken op de standaard soep? Maak het dan eens wat specialer met een garnering van zelfgemaakte oregano-walnootpesto. Lekker én mooi.

Naar het recept

Woensdag

Penne arrabbiata met aubergine

Penne arrabbiata

Een pittige pasta met slechts vijf ingrediënten. Deze makkelijke maaltijd van Jamie Oliver staat al binnen een half uur op tafel.

Naar het recept

Donderdag

Makreel met caponata

Makreel met caponata

Aubergine van gisteren over? Maak er een Italiaans feestmaal van door het te combineren met verse vis en lekker veel groenten.

Naar het recept

Vrijdag

cheeseburger blauwe kaas

Cheeseburger met blauwe kaas

We vieren het weekend met een cheeseburger met blauwe kaas. Het water loopt ons al in de mond. Jou ook?

Naar het recept

Zaterdag

Curry ramen

Curry ramen

Ramen is natuurlijk Japans, maar deze versie is geïnspireerd op de Thaise keuken. De kruidige curry maakt ‘m nog smaakvoller.

Naar het recept

Zondag

Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip

Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip

Dit is een makkelijke, maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 2 december tot en met zondag 8 december.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!