Advertentie
Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!
Wat eten we vandaag?
De vraag die bijna dagelijks in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!
We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Weekmenu
Maandag 9 december tot en met zondag 15 december:
Maandag
Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk
Alles is anders aan deze bijzondere stamppot. Je maakt hem met paksoi in plaats van Hollandse kool, kokosmelk in plaats van koemelk en gemarineerde tempeh in plaats van worst of spekjes.
Dinsdag
Pompoensoep met oregano-walnootpesto
Uitgekeken op de standaard soep? Maak het dan eens wat specialer met een garnering van zelfgemaakte oregano-walnootpesto. Lekker én mooi.
Woensdag
Penne arrabbiata
Een pittige pasta met slechts vijf ingrediënten. Deze makkelijke maaltijd van Jamie Oliver staat al binnen een half uur op tafel.
Donderdag
Makreel met caponata
Aubergine van gisteren over? Maak er een Italiaans feestmaal van door het te combineren met verse vis en lekker veel groenten.
Vrijdag
Cheeseburger met blauwe kaas
We vieren het weekend met een cheeseburger met blauwe kaas. Het water loopt ons al in de mond. Jou ook?
Zaterdag
Curry ramen
Ramen is natuurlijk Japans, maar deze versie is geïnspireerd op de Thaise keuken. De kruidige curry maakt ‘m nog smaakvoller.
Zondag
Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip
Dit is een makkelijke, maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.
Vorig weekmenu
Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 2 december tot en met zondag 8 december.
Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.