Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Burrito bowl met harissa-garnalen

Weekmenu: recepten voor elke dag

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

recepten met courgette Courgette-worteltaart weekmenu

Courgette-worteltaart

Kun je niet kiezen tussen een hartige worteltaart of courgettebrood? Hoeft ook niet! We combineren het beste van twee werelden in één ovenschaal. Makkelijker om iets lekkers op tafel te zetten dan dit wordt het niet

Naar het recept

Dinsdag

Tomatengazpacho met gin

Tomatengazpacho met gin

Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten zoals deze tomatengazpacho met gin.

Naar het recept

Woensdag

Tuinbonensalade met perzik en venkel

Tuinbonensalade met perzik en venkel

De combinatie van perzik en venkel is hemels, zeker in deze smaakvolle salade met tuinbonen. Tip: verkruimel wat feta over de salade, dat maakt ‘m lekker romig en fris!

Naar het recept

Donderdag

Pasta met gegrilde courgette en bacon

Pasta met gegrilde courgette en bacon

Deze pasta met gegrilde courgette en bacon heb je in een handomdraai op tafel staan. Lekker én snel. Minimale inspanning en maximaal resultaat, daar houden we van!

Naar het recept

Vrijdag

junkfood klassieke cheeseburger

Klassieke cheeseburger

Door de garing ‘krimpt’ het vlees ineen, waardoor de binnenkant bol gaat staan. Door de burgers van te voren in het midden wat platter te maken, hef je dit effect op en krijg je mooie egale burgers die goed op je broodje passen.

Naar het recept

Zaterdag

Kip Madras

Kip Madras

Je kent kip Madras ongetwijfeld van dat groene pakje uit de supermarkt, maar deze Indiase curry maak je makkelijk zelf. De naam Madras verwijst naar de Zuid-Indiaase stad Madras, nu Chennai, waar het specerijenmengsel vandaan komt.

Naar het recept

Zondag

Burrito bowl met harissa-garnalen

Burrito bowl met harissa-garnalen

Deze gezonde bowl is lichter dan een klassieke burrito, waardoor je hem als lichte avondmaaltijd of vullende lunch kunt eten.

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 15 juli tot en met zondag 21 juli.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!