Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
weekmenu willem

Weekmenu: wat eten we vandaag?

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rukmini-week

Ben jij net als wij ook groot fan van Rukmini Iyer? Let dan goed op! Aankomende week is het Rukmini-week bij Foodies! De hele week staat in het teken van de lekkerste recepten uit haar kookboeken, een Q&A over haar nieuwste boek én een toffe winactie. Je begrijpt dat het weekmenu deze week ook helemaal in het teken staat van de Britse bakplaat-koningin:

Foodies zomercampagne 2024

Maandag

Gadogado: indonesische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Gadogado: Indische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Rukmini: “In de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen – dat kan alleen maar lekker zijn. Mijn receptentesters zijn ook groot fan: dit is een aardappelsalade met een flinke kick.”

Naar het recept

Dinsdag

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Rukmini: “Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden. Met dit recept zet je een eenvoudige, smaakvolle maaltijd op tafel!”

Naar het recept

Woensdag

De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot

De meest luxe snelle quiche: broccoli, gorgonzola & walnoot

Rukmini: “Bladerdeeg als bodem voor een quiche? Maar natuurlijk! Ik zou dit onbeschaamd luxe gerecht elke dag wel kunnen eten – en het staat bovendien zo snel op tafel. Broccoli en gorgonzola passen prachtig bij elkaar en worden hier extra ‘opgespiced’ door de toevoeging van chilivlokken. Lekker met een knapperige groene salade.”

Naar het recept

Donderdag

Gemarineerde zeebaars met chilipeper limoen en koriander

Gemarineerde zeebaars met chilipeper, limoen en koriander

Rukmini: “Dit recept is geïnspireerd op de klassieke Bengaalse ‘fish fry’, waarbij vis in een lekkere combinatie van knoflook, gember, koriander, chilipeper en limoen wordt gemarineerd voor hij gepaneerd wordt en in flink wat olie wordt gebakken. Dien op met boterige witte rijst.”

Naar het recept

Vrijdag

Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Rukmini: “De gekruide bulgur is heerlijk met de geroosterde aubergine, de scherpe feta en de zoete smaak van de granaatappelpitten. Het gerecht is heerlijk op kamertemperatuur, maar is ook geschikt om op te warmen.’

Naar het recept

Zaterdag

Spruitjes en prei met feta en tijm van Rukmini Iyer

Spruitjes & prei met feta en tijm

Rukmini: “Dit is zo’n snelle en eenvoudige vulling voor tortilla’s – de prei wordt heerlijk zacht, de spruitjes worden knapperig en de smaak van gebakken feta en tijm zorgt ervoor dat dit bij mij thuis geregeld op tafel staat.”

Naar het recept

Zondag

Zuid-Indiase bimiroerbak met puy-linzen

Zuid-Indiase bimiroerbak met puy-linzen

Rukmini: “Dit is een snelle en eenvoudige doordeweekse roerbak – geef er rijst of platbrood bij en je hebt een complete maaltijd. Bimi is hier perfect omdat het stevig blijft en prachtig smaakt bij de eenvoudige mosterd-komijnolie. Een theelepel chilivlokken geeft het gerecht een flinke kick; houd je van milder eten, voeg dan maar een halve theelepel toe.”

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 3 juni tot en met zondag 9 juni.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!