Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten

Weekmenu: recepten voor elke dag

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie

Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie

We starten de week goed met een bloemkoolcurry met tomaat en spinazie. Lekker met rijst of zelfgemaakte naan.

Naar het recept

Dinsdag

Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten

Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten

De rozemarijnolie en de semigedroogde tomaten tillen dit ogenschijnlijk eenvoudige gerecht naar een hoger niveau. Je kunt dit gerecht ook heel goed met burrata maken, mocht je dat lekkerder vinden.

Naar het recept

Woensdag

Geroosterde harissakip met ansjovismayo

Geroosterde harissakip met ansjovismayo

Deze geroosterde kip maak je er extra lekker met zelfgemaakte harissa. Deze smaakmaker is de laatste tijd steeds populairder geworden en na deze maaltijd begrijp jij gelijk waarom!

Naar het recept

Donderdag

Bibimbap met spek en eieren

Bibimbap met spek en eieren

Bibimbap een van de populairste Koreaans gerechten. Hierbij mix je rijst met eieren, vlees – in dit geval spek – en de gefermenteerde rode peperpasta gochujang. Een echte smaakbom!

 

Naar het recept

Vrijdag

gefrituurde vis remoulade

Gefrituurde vis met remoulade

Hoe kibbeling zijn knapperige jasje krijgt? Met bier! De bubbels zorgen voor een mooie luchtigheid en extra krokante laag. Een heerlijk gerecht om het weekend mee te vieren.

Naar het recept

Zaterdag

Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Côte de boeuf is een runderkotelet, met het bot er dus nog aan. Er zijn meerdere manieren om het te bereiden maar dit recept is bij ons op de redactie zeker favoriet. Door de kotelet eerst in de pan te bakken, krijgt het een goede grillsmaak.

Naar het recept

Zondag

Gevulde aubergine met jackfruit en yoghurtsaus

Gevulde aubergine met jackfruit en yoghurtsaus

Jackfruit leent zich met zijn draadjesvleesachtige structuur mooi als vleesvervanger. We maken er een heerlijke vulling mee voor in de aubergine.

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 9 september tot en met zondag 15 september.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!