
Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!
Wat eten we vandaag?
De vraag die bijna dagelijks in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: ‘wat eten we vandaag?’. Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!
We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Weekmenu
Maandag 19 mei tot en met zondag 25 mei:

Butter tofu met kikkererwten

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Kleurrijke buddha bowl

Krokante gnocchi caprese

Bruschetta met tomaat en ‘nduja

Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano

Courgettesoep met munt
Maandag

Butter tofu met kikkererwten
Maak het jezelf deze maandag makkelijk met een recept uit de slowcooker. Pluspunten voor het feit dat deze kruidige curry helemaal vegan is!
Dinsdag

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven
Woensdag

Kleurrijke buddha bowl
Gevarieerd en vol kleur, breek de week goed met een buddha bowl! Met de toppings kun je natuurlijk variëren met wat je in huis hebt.
Donderdag

Krokante gnocchi caprese
Hoe je deze gnocchi caprese zo knapperig krijgt? Door ze te bakken in de airfryer. Zo zet je in een handomdraai een heerlijk Italiaans gerecht op tafel.
Vrijdag

Bruschetta met tomaat en ‘nduja
Gisteren te veel tomaten in huis gehaald? Maak er vandaag dan deze bruschetta mee. Heerlijk voor bij de VrijMiBo!
Zaterdag

Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano
Taart als avondeten? Met dit heerlijke recept met mascarpone, aardappel, rozemarijn én natuurlijk Parmigiano Reggiano kan het. Zo maak je van je zaterdagavond een feestje.
Zondag

Courgettesoep met munt
Soep in het voorjaar? Ja hoor, deze courgettesoep met munt en crème fraîche is lekker fris en heel geschikt voor in de lente.
Weekmenu 12 t/m 18 mei
Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 12 mei tot en met zondag 18 mei:
Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Spicy kimchi-kipkarbonades met hete honing

Salade met bietjes, boontjes en geschaafde Parmigiano Reggiano

Linguine met romige tomatensaus

Witlof ovenschotel

Citroenzalm met aardappelgratin

Crispy sushibites

Tartelette met groene asperges en hollandaise
Nieuwe recepten
Zat er dit weekmenu geen geschikt recept voor je tussen? Misschien zijn deze gerechten wel wat je zoekt:

Witvis met ‘nduja en limabonen

Courgette parmigiana

Fried chicken taco’s

Patatje rendang van gele biet

Geroosterde aubergine met pittige tahin en suikerpinda’s

Maistortilla’s met garnalen, zoetzure rode ui en salsa

Pittige gegrilde kip met groene salsa

Tortilla-omelet met bonenspread en groenten
Vind jouw recept
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.