Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Plank met groene plaattaart en glas rosé

Wat eten we vandaag? Weekmenu 17-23 maart

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die bijna dagelijks in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: ‘wat eten we vandaag?’. Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

dierendag

Linzensoep

Een warme kom met linzensoep is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond! Linzen bevatten veel vezels en eiwitten en daarom zal je buik zeker gevuld zijn na het eten ervan! Heerlijk om te serveren met wat luchtig brood.

Naar het recept

Dinsdag

Bengaalse jackfruitcurry

Bengaalse jackfruitcurry

Paulami Joshi: “Mijn oma leerde me hoe je de jackfruit voor deze curry moet snijden. Het is een vaardigheid die ik koester, al wordt de vrucht in Nederland meestal alleen in blik verkocht. Dit gerecht herinnert me eraan hoe belangrijk het is om tradities door te geven, zelfs als we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden.”

Naar het recept

Woensdag

Moussaka

Moussaka

Dit gerecht is afkomstig van de Griekse kok Tselementes, die alle gerechten uit het Ottomaanse rijk in de Griekse keuken wilde verbannen. Hij schreef in het begin van de twintigste eeuw een kookboek met onder andere dit recept voor moussaka.

Naar het recept

Donderdag

Lasagna met gehaktballetjes, doperwten, provolone, salami en gekookt ei

Lasagne met gehaktballetjes, doperwten, provolone, salami en gekookt ei

Een goede lasagne is altijd lekker, vooral omdat je natuurlijk eindeloos kunt variëren. Dit recept zit boordevol lekkere ingrediënten en schalen wij onder een heerlijk bord comfort food.

Naar het recept

Vrijdag

Cover voor

Provençaalse plaattaart met groene groenten

Een heerlijk recept voor de start van je weekend! Lekker om te delen of zelf van te genieten. Tip van ons: serveer met een heerlijk glas rosé!

Naar het recept

Zaterdag

Zoete-aardappelgnocchi met gorgonzola

Pompoengnocchi met gorgonzola

Leuk om zelf in het weekend te maken! Geniet van de perfecte combinatie van zachte, zelfgemaakte zoete-aardappelgnocchi en romige, pittige gorgonzola. Een Italiaans gerecht boordevol smaak!

Naar het recept

Zondag

laos

Rendang met rijst en pittige boontjes

Terwijl jij op een stoel bij de openhaard naar het nieuwe seizoen van je favoriete serie kijkt, bereidt de Crock-Pot slowcooker van IT&M deze heerlijke rendang voor je.

Naar het recept

Weekmenu van vorige keer

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 10 tot en met zondag 16 maart:

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!