Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Weekmenu: recepten voor elke dag

Weekmenu: recepten voor elke dag

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Niks zo makkelijk als een traybake. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten, aardappels en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar!

Naar het recept

Dinsdag

Cover voor

Gnocchi met romige boerenkool

Janneke Vreugdenhil vertelt over haar recept: “Gnocchi, die heerlijke Italiaanse knoedeltjes van aardappeldeeg, zijn helemaal niet moeilijk om zelf te maken en heerlijk met deze romige saus van boerenkool met veel knoflook en mascarpone. Levert altijd blije gezichten op aan tafel, wat toch niet slecht is voor een kwartiertje werk.”

Naar het recept

Woensdag

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Snel, lekker én gezond! Dat is deze orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven. Alles bij elkaar heb je nog geen uur nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te toveren. En het beste? De oven doet het meeste werk voor je.

Naar het recept

Donderdag

Roti kip masala

Roti kip masala

Wie de Surinaamse keuken ook maar een beetje kent, weet: aan roti kan maar weinig tippen. Met deze roti kip masala zet je de tokoklassieker zelf op tafel, en dat is een stuk makkelijker dan je zou denken. Het intense aroma waarmee de keuken zich zal vullen, krijg je er gratis bij.

Naar het recept

Vrijdag

Romige citroenspaghetti met gerookte zalm

Romige citroenspaghetti met gerookte zalm

De combinatie van citroen en zalm is klassiek, dus waarom zou je ze niet combineren in een heerlijke pasta? Deze spaghetti zit bomvol groenten en staat zo op tafel. Win-win!

Naar het recept

Zaterdag

Coq au vin

Coq au vin

Deze klassieke Franse stoofpot ken je misschien wel. Maar wist je ook dat het gerecht oorspronkelijk écht met coq, oftewel haan, werd gemaakt?

Naar het recept

Zondag

Maille Quiche

Quiche met mosterdbeslag

Wie mosterd op subtiele wijze wil laten schitteren, doet er goed een paar lepels door het quichebeslag te roeren. Zo geef je de Franse klassieker een klein vleugje pit, zonder dat het gerecht te scherp wordt. Superlekker met ingrediënten als prei, oude kaas en wat knapperig geroosterde nootjes.

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!