Advertentie
Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!
Wat eten we vandaag?
De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!
We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Weekmenu
Maandag 16 september tot en met zondag 22 september:
Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie
Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten
Geroosterde harissakip met ansjovismayo
Bibimbap met spek en eieren
Gefrituurde vis met remoulade
Cote de boeuf met béarnaise en bospeen
Gevulde aubergine met jackfruit en yoghurtsaus
Maandag
Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie
We starten de week goed met een bloemkoolcurry met tomaat en spinazie. Lekker met rijst of zelfgemaakte naan.
Dinsdag
Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten
De rozemarijnolie en de semigedroogde tomaten tillen dit ogenschijnlijk eenvoudige gerecht naar een hoger niveau. Je kunt dit gerecht ook heel goed met burrata maken, mocht je dat lekkerder vinden.
Woensdag
Geroosterde harissakip met ansjovismayo
Deze geroosterde kip maak je er extra lekker met zelfgemaakte harissa. Deze smaakmaker is de laatste tijd steeds populairder geworden en na deze maaltijd begrijp jij gelijk waarom!
Donderdag
Bibimbap met spek en eieren
Vrijdag
Gefrituurde vis met remoulade
Hoe kibbeling zijn knapperige jasje krijgt? Met bier! De bubbels zorgen voor een mooie luchtigheid en extra krokante laag. Een heerlijk gerecht om het weekend mee te vieren.
Zaterdag
Cote de boeuf met béarnaise en bospeen
Côte de boeuf is een runderkotelet, met het bot er dus nog aan. Er zijn meerdere manieren om het te bereiden maar dit recept is bij ons op de redactie zeker favoriet. Door de kotelet eerst in de pan te bakken, krijgt het een goede grillsmaak.
Zondag
Gevulde aubergine met jackfruit en yoghurtsaus
Jackfruit leent zich met zijn draadjesvleesachtige structuur mooi als vleesvervanger. We maken er een heerlijke vulling mee voor in de aubergine.
Vorig weekmenu
Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 9 september tot en met zondag 15 september.
Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.