Advertentie
Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!
Wat eten we vandaag?
De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!
We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Weekmenu
Maandag 23 september tot en met zondag 29 september:
Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing
Gehaktballetjes in tomatensaus
Bucatini met paddenstoelen en worst
Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame
Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn
Lazy tomatensoep met halloumicroutons
Kippastei met mosterd
Maandag
Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing
Mosterd is een lekkere smaakmaker in sauzen en dressings, maar je kunt er ook groenten mee bestrijken voor het grillen. Dat maakt deze aubergines lekker zoutig en scherp!
Dinsdag
Gehaktballetjes in tomatensaus
Woensdag
Bucatini met paddenstoelen en worst
Bucatini is een lange pastasoort, die lijkt op spaghetti, en die met name rondom Rome wordt gegeten. Met wat paddenstoelen en worst maak je er een heerlijke pasta mee.
Donderdag
Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame
Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.
Vrijdag
Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn
Je kent vast de klassieke flammkuchen met crème fraîche, ui en spekjes maar gooi het vooral eens over een andere boeg. Deze variant heeft een stuk meer pit!
Zaterdag
Lazy tomatensoep met halloumicroutons
In dit recept is het contrast tussen de verwarmende, milde soep en knapperige zoute kaas echt een uitstekende match. Door de warmte van de soep blijven de blokjes bovendien perfect van structuur.
Zondag
Kippastei met mosterd
Een pastei maken klinkt moeilijk, maar dat is het helemaal niet. “Het is een heerlijk weekendproject. Je kunt het deeg op zaterdag al maken en de pastei de volgende dag afbakken. Zo heb jij deze zondag meer tijd voor gezelligheid!
Vorig weekmenu
Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 16 september tot en met zondag 22 september.
Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.
Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie
Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten
Geroosterde harissakip met ansjovismayo
Bibimbap met spek en eieren
Gefrituurde vis met remoulade
Cote de boeuf met béarnaise en bospeen
Gevulde aubergine met jackfruit en yoghurtsaus
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.