Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing

Weekmenu: recepten voor elke dag

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing

Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing

Mosterd is een lekkere smaakmaker in sauzen en dressings, maar je kunt er ook groenten mee bestrijken voor het grillen. Dat maakt deze aubergines lekker zoutig en scherp!

Naar het recept

Dinsdag

gehakballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Deze gehaktballetjes in tomatensaus – polpette carne al sugo – zitten boordevol smaak, zeker als je ook nog eens een goede passata gebruikt.

Naar het recept

Woensdag

Bucatini met paddenstoelen en worst

Bucatini met paddenstoelen en worst

Bucatini is een lange pastasoort, die lijkt op spaghetti, en die met name rondom Rome wordt gegeten. Met wat paddenstoelen en worst maak je er een heerlijke pasta mee.

Naar het recept

Donderdag

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.

Naar het recept

Vrijdag

Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Je kent vast de klassieke flammkuchen met crème fraîche, ui en spekjes maar gooi het vooral eens over een andere boeg. Deze variant heeft een stuk meer pit!

Naar het recept

Zaterdag

Tomatensoep

Lazy tomatensoep met halloumicroutons

In dit recept is het contrast tussen de verwarmende, milde soep en knapperige zoute kaas echt een uitstekende match. Door de warmte van de soep blijven de blokjes bovendien perfect van structuur.

Naar het recept

Zondag

Kippastei met mosterd

Kippastei met mosterd

Een pastei maken klinkt moeilijk, maar dat is het helemaal niet. “Het is een heerlijk weekendproject. Je kunt het deeg op zaterdag al maken en de pastei de volgende dag afbakken. Zo heb jij deze zondag meer tijd voor gezelligheid!

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 16 september tot en met zondag 22 september.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!