Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
weekmenu willem

Weekmenu: wat eten we vandaag?

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Flatbreadpizza met bimi

Flatbreadpizza met bimi

Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt! En pizza is natuurlijk altijd een feestje, zeker met dit fijne recept. Probeer maar eens uit!

Naar het recept

Dinsdag

Butter Chicken van Tilda

Butter chicken met kip, verse trostomaten, volle yoghurt en koriander

Butter chicken is een klassieker uit de Indiase keuken. Het gerecht is ontstaan in de iconische restaurants in Oud Delhi, waar de kip werd gegrild in een tandoor (oven) en werd geserveerd in een milde, romige saus van tomaat en boter.

Naar het recept

Woensdag

Borlottibonensalade met pecanpesto en avocado

Borlottibonensalade met pecanpesto en avocado

Borlotti’s hebben een licht nootachtige smaak. Daardoor zijn ze heerlijk in een salade zoals deze met pecanpesto en avocado.

Naar het recept

Donderdag

Ndujagarnalen met focaccia

‘ndujagarnalen met focaccia

Gek op sissende garnalen in knoflookolie? Dan vind je dit gerecht vast ook heerlijk! Dippen mag; daarom serveren we er focaccia bij.

Naar het recept

Vrijdag

Couscous met gehaktballetjes

Couscous met gehaktballetjes

Dit gerecht is eigenlijk een tajine met gehaktballetjes, maar serveer er zeker wat couscous bij om er een compleet avondmaal van te maken.

Naar het recept

Zaterdag

Penne met tuinbonen in knoflooksaus

Penne met tuinbonen in knoflooksaus

Wie houdt er nou niet van pasta met roomsaus? Deze vezelrijke pasta met tuinbonen en cashewnoten is gezond en voedzaam en nét weer even anders.

Naar het recept

Zondag

Gado gado recept

Indische gado gado

Heb je vandaag de tijd om uit te pakken voor het avondeten? Waag je dan eens aan de Indische klassieker: gado gado. Het is al het snijwerk helemaal waard!  

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 17 juni tot en met zondag 23 juni.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!