Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
cajunburger met knoflooksaus

Weekmenu: recepten voor elke dag

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Geroosterde courgette met venkel en orzo

Geroosterde courgette met venkel en orzo

Probeer deze heerlijke orzo met courgette en venkel. Door de groenten te roosteren worden ze extra rijk van smaak. De goudgele kleur dankt de pasta aan de toevoeging van saffraan.

Naar het recept

Dinsdag

Traybake met zalm, prei en aardappels

Traybake met zalm, prei en aardappels

Traybakes zijn makkelijk om te maken én superlekker. Wij zijn dol op deze snelle variant met zalm, prei en aardappels.  

Naar het recept

Woensdag

Gestoomde aubergine met chili-olie

Gestoomde aubergine met chili-olie

Gek op een beetje pit? Voeg dan eens wat chili-olie toe aan je aubergine. Je kunt dit kant-en-klaar in de winkel kopen of zelf maken.

Naar het recept

Donderdag

kip met prosciutto en tijm

Kip met prosciutto en tijm

Inpakken & garen maar! Wij zijn verzot op deze heerlijke smaakcombinatie van kip met prosciutto en tijm. Pluspunten voor het feit dat je dit gerecht eenvoudig kunt voorbereiden.

Naar het recept

Vrijdag

Bonensalade met sinaasappel, venkel en rozijnen

Bonensalade met sinaasappel, venkel en rozijnen

Een vegetarische salade met venkel, sinaasappel en bonen. De dressing met azijn, honing, kaneel en peper brengt de salade perfect in balans. Maak ‘m als voorgerecht of gewoon als maaltijdsalade. Gezond, snel én toch lekker!

Naar het recept

Zaterdag

Snijbiet-ricottataart

Snijbiet-ricottataart

Ga aan de bak met deze hartige taart met ricotta. Heb je genoeg tijd? Zelf ricotta maken van volle melk is een waanzinnig tof weekendproject.

Naar het recept

Zondag

cajunburger met knoflooksaus

Cajunburger met knoflooksaus

Knoflook in een burger, knoflook bij een burger, knoflook op een burgerbroodje… We krijgen uiteraard nooit genoeg van knoflook! Jij ook niet? Maak dan maar eens deze kruidige cajunburger met knoflooksaus. Eet smakelijk!

Naar het recept

Vorig weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 8 juli tot en met zondag 14 juli.

Tip: vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!