Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
weekmenu willem

Weekmenu: wat eten we vandaag?

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies zomercampagne 2024

Maandag

Bengaalse jackfruitcurry

Bengaalse jackfruitcurry

Paulami Joshi over haar recept: “Mijn oma leerde me hoe je de jackfruit voor deze curry moet snijden. Het is een vaardigheid die ik koester, al wordt de vrucht in Nederland meestal alleen in blik verkocht. Dit gerecht herinnert me eraan hoe belangrijk het is om tradities door te geven, zelfs als we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden.”

Naar het recept

Dinsdag

Woensdag

Gnocchi met waterkers-knoflookpesto

Gnocchi met waterkers-knoflookpesto

Door de knoflook langzaam te roosteren in de oven krijgt de pesto nóg meer smaak, probeer maar eens.

Naar het recept

Donderdag

Taco's met gegrilde bavette

Taco’s met gegrilde bavette

Eet je liever vegetarisch? Vervang de bavette dan eens door gegrilde portobello.

Naar het recept

Vrijdag

De perfecte burger

De perfecte burger

De perfecte burger bestaat nie… Wait, hold my beer! Deze burger is heerlijk om het weekend mee te beginnen wat ons betreft.

Naar het recept

Zaterdag

Heek met beurre noisette, snijbiet en orzo

Heek met beurre noisette, snijbiet en orzo

Vis bereiden moeilijk? Nee hoor, niet met dit recept. Pak lekker uit in het weekend en serveer een prachtig bordje met orzo en heek!

Naar het recept

Zondag

Turkse linzensoep

Turkse linzensoep

Karin Luiten over haar recept: “Turkse linzensoep alias mercimek çorbasi, een heerlijke, eenvoudige Turkse soep op basis van rode linzen. En ja, er bestaat ook een pakjesversie van, alleen niet in Nederland. Maar die heb je gelukkig ook helemaal niet nodig.”

Naar het recept

Weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 20 mei tot en met zondag 26 mei. Vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!