Traybake met kip en honing-mosterdpastinaak
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Doe de pastinaak, de tijm en de sjalot in een grote braadslee. Roer de olie, de honing, de mosterd, de citroenschil, het -sap en de wijn door elkaar in een kleine kom of kan en schenk over de pastinaak. Bestrooi met zout en peper en schep alles om. Rooster 20-25 minuten in de oven, tot de pastinaken zachter beginnen te worden.
Wrijf de kippendijen in met een beetje olie en bestrooi rondom met zout en peper. Leg de kip op de pastinaken als ze wat zachter zijn en bak nog ca. 15 minuten. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C) en bak alles nog 15-20 minuten, tot de pastinaken beetgaar zijn en een beetje bruin worden en de kip gaar is met een bruin korstje. Serveer met een groene salade.