Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Traybake met kip en honing-mosterdpastinaak

Traybake met kip en honing-mosterdpastinaak

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Een makkelijke maaltijd, maar toch boordevol smaak. De kip wordt in de oven supermals en is heerlijk in combinatie met de honing-mosterddressing.
Anne:
“Lekker met een groene salade van romainesla, doperwtjes en gegrilde courgette.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Doe de pastinaak, de tijm en de sjalot in een grote braadslee. Roer de olie, de honing, de mosterd, de citroenschil, het -sap en de wijn door elkaar in een kleine kom of kan en schenk over de pastinaak. Bestrooi met zout en peper en schep alles om. Rooster 20-25 minuten in de oven, tot de pastinaken zachter beginnen te worden.

  2. Wrijf de kippendijen in met een beetje olie en bestrooi rondom met zout en peper. Leg de kip op de pastinaken als ze wat zachter zijn en bak nog ca. 15 minuten. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C) en bak alles nog 15-20 minuten, tot de pastinaken beetgaar zijn en een beetje bruin worden en de kip gaar is met een bruin korstje. Serveer met een groene salade.

Per portie: 391 kcal | 25 g koolhydraten | 23 g eiwit | 19 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)