Zalm is de populairste vissoort van ons land. Niet gek, want dit stukje vis is naast gezond ook nog eens heel lekker. Van pasta’s tot rijst, salade met zalm of een zalm gerecht uit de oven, met deze heerlijke zalm recepten heb jij voorlopig genoeg inspiratie.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Zalm als voorgerecht
Zalm leent zich perfect als voorafje. Maak er bijvoorbeeld eens mini-quiches van, of serveer gerookte zalm op toast als voorgerecht.
Hoofdgerechten met zalm
Op zoek naar een lekker hoofdgerecht met de populairste vis van ons land? Tussen deze hoofdgerechten met zalm vind je genoeg ideeën.
Zalm in salades
Als je zin hebt in een lichte maaltijd met zalm, dan zijn deze frisse salades precies wat je zoekt.
Zalm en pasta
Zalm en pasta zijn een perfecte combinatie. Kijk maar eens naar deze romige pasta recepten.
Zalm met rijst
Met zalm en rijst kun je eindeloos combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van zalm en papilotte of een pokébowl?
Zalm gerechten uit de oven
Zalm kun je heel goed in de oven bereiden. Deze recepten voor zalm uit de oven zijn zo lekker, dat je bijna niet kunt kiezen..
Zalm voor de lunch
Zalm voor de lunch klinkt misschien een beetje luxe, maar deze recepten zijn zo lekker dat je ze eigenlijk elke dag wel wilt eten.

Traybake met zalm en mosterd-dillesaus
Eenmaal, andermaal. Jij koopt de marktkoopman leeg van zijn zalm en asperges om deze heerlijke traybake te maken.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de aardappels ca. 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Voeg de asperges toe en kook ca. 2 minuten verder. Giet de aardappels en de asperges af en spoel alleen de asperges af onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet apart.
Meng de aardappels met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappels over een ovenschaal of bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren en bijna gaar zijn. Meng de asperges en de zalm door de aardappels, breng op smaak met zout en peper en bak nog 10-12 minuten verder in de oven tot de zalm gaar is.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de mosterd-dillesaus. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de saus eroverheen. Garneer eventueel met wat extra dille.
Wat is lekker bij gebakken zalm?
Heb je zin in een stukje zalm, maar weet je niet goed waarmee je het kunt combineren? Geen zorgen! Er is namelijk heel veel dat lekker smaakt bij gebakken zalm. Je kunt zo’n zalmmoot bijvoorbeeld goed op smaak brengen met citroensap of knoflook, maar ook met verse kruiden als dille en peterselie is het goed te combineren.
Gebakken zalm is lekker met aardappeltjes uit de oven, maar ook in rijstgerechten of met een (zelfgemaakte) aardappelpuree bijvoorbeeld.
Welke groente bij zalm?
Zalm is hartstikke veelzijdig en kun je dan ook met veel verschillende groenten combineren. Lekker is bijvoorbeeld gestoomde broccoli of worteltjes, maar ook groenten als asperges, spinazie, courgette, doperwtjes of venkel smaken goed bij deze vis.
Bekijk meer zalm recepten

Galettes met gerookte zalm en roomkaas

Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

Romige pasta met zalm en doperwten

Zalmfilet met pestokorst

Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing

Zalmspiesjes met een gember-citroen dipsaus

Krans van gerookte zalm

Zalm met kruidige crème fraîche & gezouten komkommer
