Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch

Zalm is de populairste vissoort van ons land. Niet gek, want dit stukje vis is naast gezond ook nog eens heel lekker. Van pasta’s tot rijst, salade met zalm of een zalm gerecht uit de oven, met deze heerlijke zalm recepten heb jij voorlopig genoeg inspiratie.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zalm als voorgerecht

Zalm leent zich perfect als voorafje. Maak er bijvoorbeeld eens mini-quiches van, of serveer gerookte zalm op toast als voorgerecht.

Aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm
Eenvoudig
30 min

Aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm

Mini-quiches met gerookte zalm en courgette
Eenvoudig
60 min

Mini-quiches met gerookte zalm en courgette

zalm in gin tonic
Eenvoudig
30 min

Zalm gemarineerd in gin-tonic

warmgerookte zalm met mosterdhollandaisesaus
Gemiddeld
90 min

Warmgerookte zalm met mosterdhollandaisesaus

Zalmpaté met briochebolletjes
Gemiddeld
90 min

Zalmpaté met briochebolletjes

snelle rilette met zalm-copy
Eenvoudig
5 min

Snelle rillette van gerookte zalm

Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo
Eenvoudig
20 min

Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

pasteitjes met gerookte zalm, rucola en citroen
Eenvoudig
30 min

Pasteitjes met gerookte zalm

Kom kippensoep met tuinerwten, prei en dragon.
Eenvoudig
45 min

Kippensoep

Steak tartare
Eenvoudig
15 min

Steak tartare

Crispy sushi bites met stokjes en saus
Eenvoudig
50 min

Crispy sushibites

gehate voedingsmiddelen
Eenvoudig
30 min

Aspergesalade met gekaramelliseerde geitenkaas en sjalottendressing

thumbnail voor Gestoomde dumplings met garnalen
Gemiddeld
90 min

Gestoomde dumplings met garnalen

coquilles met beurre noisette macadamianoten peterseliepuree en serranoham
Gemiddeld
25 min

Coquilles met beurre noisette, macadamianoten, peterseliepuree en Consorcio Serrano

thumbnail voor Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus
Eenvoudig
15 min

Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

Uiensoep recept
Eenvoudig
50 min

Uiensoep

Kibbeling
Eenvoudig
30 min

Zelf kibbeling maken

Schaal met kleurrijke tabouleh
Eenvoudig
30 min

Frisse tabouleh met boerenkool en bloedsinaasappel

hoe open je oesters
Eenvoudig

Oesters met sjalottenvinaigrette

Soep van geroosterde courgette
Eenvoudig
25 min

Soep van geroosterde courgette met pecorino

Gegrilde perzik met burrata en serranoham
Eenvoudig
20 min

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

aardappel lente ui soep
Eenvoudig
30 min

Aardappel-lente-uisoep

courgettesoep munt
Eenvoudig
40 min

Courgettesoep met munt

Carpaccio
Eenvoudig
30 min

Carpaccio

Steak tartare
Eenvoudig
40 min

Klassieke steak tartaar

thumbnail voor Basisrecept bruschetta
Eenvoudig
10 min

Basisrecept bruschetta

pompoensoep
Eenvoudig
50 min

Pompoensoep (en tosti’s met blauwaderkaas)

Klassieke uiensoep met madeira
Gemiddeld
90 min

Klassieke Franse uiensoep met madeira

Italiaanse minestronesoep
Eenvoudig
30 min

Italiaanse minestronesoep van oma Jetty

jamie oliver bloemkool uit de oven
Eenvoudig
20 min

Bloemkool uit de oven van Jamie Oliver

Watermeloen tonijn_Heske Knoppers-bijgesneden
Eenvoudig
80 min

‘Tonijn’ van watermeloen

Romige tomatensoep met tostirepen
Eenvoudig
40 min

Romige tomatensoep (met tostirepen)

gazpacho
Eenvoudig
45 min

Klassieke gazpacho

Gambas al ajillo
Gemiddeld
15 min

Gambas al ajillo (knoflook garnalen)

schaaltje met linzen en schorseneer
Eenvoudig
40 min

Linzen met schorseneer en kaviaar

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje
Eenvoudig
15 min

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Crostini-kerstkrans
Eenvoudig
20 min

Crostini-kerstkrans

Indonesische pindasoep
Eenvoudig
75 min

Indonesische pindasoep

Tonijn tataki
Eenvoudig
30 min

Tonijn tataki

Tonijn tataki
Eenvoudig
30 min

Tonijn tataki

recepten met tonijn: vitello tonnato
Eenvoudig
30 min

Vitello tonnato

kaasfondue
Eenvoudig
20 min

Kaasfondue

Arancini met truffel en Grana Padano
Eenvoudig
45 min

Arancini met truffel en Grana Padano

Minestrone met gehaktballetjes en pesto
Eenvoudig
25 min

Minestrone met gehaktballetjes en pesto

dierendag
Gemiddeld
45 min

Linzensoep

Harira
Eenvoudig
45 min

Harira soep

knolselderijsoep
Gemiddeld
45 min

Knolselderijsoep met chorizo-olie

bord met aspergesoep
Eenvoudig
35 min

Aspergesoep

Mosterdsoep
Gemiddeld
60 min

Mosterdsoep

Tomaten-paprikasoep
Eenvoudig
35 min

Tomaten-paprikasoep

Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Eenmaal, andermaal. Jij koopt de marktkoopman leeg van zijn zalm en asperges om deze heerlijke traybake te maken.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 kg (kriel)aardappels
  • zout en peper
  • 400 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 4 zalmfilets (of forel)

De mosterd-dillesaus

  • 2 el dijonmosterd
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el arachideolie
  • 2 el verse dille (+extra, grof gehakt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de aardappels ca. 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Voeg de asperges toe en kook ca. 2 minuten verder. Giet de aardappels en de asperges af en spoel alleen de asperges af onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet apart.

  2. Meng de aardappels met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappels over een ovenschaal of bakplaat en bak 15­-20 minuten in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren en bijna gaar zijn. Meng de asperges en de zalm door de aardappels, breng op smaak met zout en peper en bak nog 10­-12 minuten verder in de oven tot de zalm gaar is.

  3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de mosterd-dillesaus. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de saus eroverheen. Garneer eventueel met wat extra dille.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Katy Greenwood

Wat is lekker bij gebakken zalm?

Heb je zin in een stukje zalm, maar weet je niet goed waarmee je het kunt combineren? Geen zorgen! Er is namelijk heel veel dat lekker smaakt bij gebakken zalm. Je kunt zo’n zalmmoot bijvoorbeeld goed op smaak brengen met citroensap of knoflook, maar ook met verse kruiden als dille en peterselie is het goed te combineren.

Gebakken zalm is lekker met aardappeltjes uit de oven, maar ook in rijstgerechten of met een (zelfgemaakte) aardappelpuree bijvoorbeeld.

Welke groente bij zalm?

Zalm is hartstikke veelzijdig en kun je dan ook met veel verschillende groenten combineren. Lekker is bijvoorbeeld gestoomde broccoli of worteltjes, maar ook groenten als asperges, spinazie, courgette, doperwtjes of venkel smaken goed bij deze vis.

Bekijk meer zalm recepten

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!