Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
de snelle bakplaat

Zalm met honing-sojasaus, bimi, asperges & sugarsnaps

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De zalm

De dressing

Je hebt maar een paar minuten nodig, vervolgens doet de oven de rest van het werk. Een heerlijk hoofdgerecht voor doordeweeks!
Tip van Rukmini Iyer
In dit recept blancheer ik de bimi omdat dit de textuur tijdens het bakken ten goede komt. Het is echter ook mogelijk om gewone broccoli te gebruiken. Sla deze stap dan over.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180˚C. Doe de bimi in een grote kom en giet hier een volle waterkoker kokend water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet af.

  2. Meng de bimi, asperges, sugarsnaps, doperwten, het zeezout en de sesamolie in een ovenschaal en leg de zalmfilets tussen de groenten. Roer ondertussen de sojasaus, sesamolie en honing door elkaar en sprenkel over de zalmfilets. Zet 20-25 minuten in de oven, tot de zalm gaar is.

  3. Roer ondertussen de gemberrasp, het limoensap, de sesamolie en de lente-uitjes door elkaar. Giet zodra de zalm gaar is de dressing over de groenten. Strooi de grof gehakte pinda’s en chilipeper over het geheel. Proef en voeg indien nodig wat extra limoensap en zout toe. Dien heet op.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (9 stemmen)
Uit het boek

De Snelle Bakplaat

€ 25,99
de snelle bakplaat