Zalm met honing-sojasaus, bimi, asperges & sugarsnaps
Eenvoudig
5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd
25 minuten wachttijd25 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180˚C. Doe de bimi in een grote kom en giet hier een volle waterkoker kokend water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet af.
Meng de bimi, asperges, sugarsnaps, doperwten, het zeezout en de sesamolie in een ovenschaal en leg de zalmfilets tussen de groenten. Roer ondertussen de sojasaus, sesamolie en honing door elkaar en sprenkel over de zalmfilets. Zet 20-25 minuten in de oven, tot de zalm gaar is.
Roer ondertussen de gemberrasp, het limoensap, de sesamolie en de lente-uitjes door elkaar. Giet zodra de zalm gaar is de dressing over de groenten. Strooi de grof gehakte pinda’s en chilipeper over het geheel. Proef en voeg indien nodig wat extra limoensap en zout toe. Dien heet op.