Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
dierendag

Linzensoep

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Een warme kom met linzensoep is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond! Linzen bevatten veel vezels en eiwitten en daarom zal je buik zeker gevuld zijn na het eten ervan! Heerlijk om te serveren met wat luchtig brood.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een warme kom met linzensoep is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond! Linzen bevatten veel vezels en eiwitten en daarom zal je buik zeker gevuld zijn na het eten ervan! Heerlijk om te serveren met wat luchtig brood.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 2 minuten in. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de wortel en de paprika toe aan de ui en bak nog ca. 2 minuten.

  2. Voeg de tomatenpuree, het komijnzaad, het chilipoeder en het kaneelpoeder toe en bak ca. 1 minuut mee. Blus af met de gepelde tomaten en 1,5 l water. Voeg de bouillonblokjes en de linzen toe en breng het geheel aan de kook. Laat afgedekt ca. 30 minuten koken op laag vuur.

  3. Was de koriander, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de lenteui en snijd hem in dunne ringen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Dien de soep op en strooi er de koriander en de lenteui overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: aba-i, Bunzlau Castle, In-Petto, Subba, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (8 stemmen)