Linzensoep
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 2 minuten in. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de wortel en de paprika toe aan de ui en bak nog ca. 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree, het komijnzaad, het chilipoeder en het kaneelpoeder toe en bak ca. 1 minuut mee. Blus af met de gepelde tomaten en 1,5 l water. Voeg de bouillonblokjes en de linzen toe en breng het geheel aan de kook. Laat afgedekt ca. 30 minuten koken op laag vuur.
Was de koriander, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de lenteui en snijd hem in dunne ringen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Dien de soep op en strooi er de koriander en de lenteui overheen.