Bereiding

  1. Meng het gist samen met de suiker en 300 milliliter lauwwarm water in een grote beslagkom en laat zo’n 5 minuten staan.
  2. Voeg dan de olie en een eetlepel zout toe en meng dit.  Voeg vervolgens beetje bij beetje 150 gram bloem toe en kneed dit even door totdat alle bloem is opgenomen.
  3. Voeg vervolgens de rest van de bloem beetje bij beetje toe en kneed het deeg zo’n 15 minuten tot een bol. Vet een grote kom in met olie en leg het deeg in de kom. Dek de kom af met een schone en vochtige theedoek en laat zo’n 30 minuten rijzen op een warme plek. Tip: gebruik je oven als rijskast: verwarm ‘m voor op de laagste stand en zet de beslagkom met de vochtige theedoek eroverheen in de oven.
  4. Vorm dan van het deeg een rond en plat brood van zo’n 4 centimeter dik. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog zo’n 20 minuten rijzen onder een vochtige
    theedoek.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden. Maak het klassieke ruitjesmotief in het brood, klop een ei los en smeer het brood hiermee in.
  6. Strooi hierover de sesamzaadjes en bak het brood in zo’n 15 minuten goudbruin.
Het AYNI Chickslovefood kookboek

Meer gerechten zoals deze?

Het AYNI Chickslovefood kookboek
€24,99