Advertentie
Wanneer we het hebben over Sinterklaas, denken we al snel aan pakjesavond. En daar horen natuurlijk Sinterklaas hapjes bij! Wij delen de lekkerste Sinterklaas snacks en hapjes voor Sinterklaasavond.
Sinterklaasavond
De avond van 5 december draait natuurlijk om Sinterklaas, of beter gezegd: pakjesavond. Hier komen alle surprises tevoorschijn, worden gedichten voorgelezen en de sinterklaascadeautjes uitgepakt. Dit wordt nog leuker wanneer er genoeg lekkere Sinterklaas hapjes op tafel staan. Zo kan iedereen lekker smullen, terwijl de nieuwe pakjes worden geopend.
Ben je op zoek naar recepten voor het avondeten op 5 december? Bekijk dan de lekkerste recepten voor pakjesavond. Of voor een twist op de standaard Sinterklaas zoetigheden, kun een van deze Sinterklaas recepten ook uitproberen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten Sinterklaas hapjes
Naast alle pepernoten, schuimpjes, Sinterklaasletters en taai taaipoppen, zijn er nog heel veel andere lekkere hapjes die je kunt maken voor pakjesavond. Makkelijk en snel op tafel!
Mozzarellasticks met pittige dipsaus
Kaas is baas, wat ons betreft is dit één van de lekkerste vega snacks. Gesmolten mozzarella in een knapperig jasje van panko. De pittige dipsaus maakt de mozzarellasticks onweerstaanbaar! Natuurlijk kan het met elke gewenste saus gegeten worden.
Gefrituurde risottoballetjes
Super makkelijk te maken wanneer je een restje risotto over hebt! Probeer deze Siciliaanse twist van de bitterbal en je zorgt voor een heerlijk hapje op tafel.
Rocky road met marshmallows en nootjes
Een lekkere en verantwoorde zoete lekkernij op pakjesavond? Probeer deze Rocky Road eens!
Guacamole recept (met cheesy tortillachips)
Dit recept is perfect om op tafel te zetten tijdens het uitpakken van de cadeautjes. Iedereen kan zijn chips lekker dippen en je kunt deze tussentijds ook altijd gemakkelijk aanvullen, wanneer je genoeg van tevoren hebt gemaakt.
Gevulde speculaas recept
Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je op pakjesavond wél het hele gezin verrassen met wat lekkers. Als ze tenminste zoet zijn geweest…
Specerijentwister met venkelzaad en sesam
Een net wat andere variant op de kaastwister, maar minstens net zo geliefd bij het gezin! Probeer deze specerijentwister en serveer met je favoriete dip. Of gewoon lekker zoals ‘ie is!
Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta
Dit heerlijke recept is om je vingers bij af te likken. De filodeegrolletjes zien er niet alleen prachtig uit maar smaken ook nog eens fantastisch. Deze vegan borrelhapjes zijn hier op de redactie ook nog eens favoriet door de heerlijke crunch.
Stracciatelladip met pistache en sinaasappel
Ook behoefte aan wat groenten? In combinatie met de zachte kaas en de noten is het super lekker én voedzaam om te snacken tijdens deze avond!
Mozzarellasticks met pittige dipsaus
Gesmolten mozzarella in een knapperig jasje van panko. De pittige dipsaus maakt de mozzarellasticks onweerstaanbaar!
Ingrediënten
Voor de dipsaus
Bereiding
Snijd de mozzarella in dikke plakken en vervolgens in 2 cm brede repen. Laat ca. 10 minuten uitlekken op keukenpapier.
Meng de bloem in een kom met ruim zout en peper. Doe de eieren in een andere kom. Meng op een bord de panko met ½ tl zout, het knoflookpoeder en de oregano. Bekleed een braadslee die in de diepvries past met bakpapier. Wentel elke mozzarellareep eerst in de bloem, vervolgens in het ei en ten slotte in de panko. Leg de sticks in de braadslee en plaats het geheel in de diepvries. Doe de sticks wanneer ze bevroren zijn in een diepvrieszak.
Verhit voor de dipsaus de olijfolie en de boter in een pan. Fruit er de ui en de knoflook zeer zacht in. Voeg een snufje chilivlokken, het paprikapoeder, de tomatenblokjes en de suiker toe. Breng aan de kook en kook in ca. 15 minuten tot een dikke saus. Pureer de saus glad met een staafmixer en zet de saus tot gebruik in de diepvries. Ontdooi voor het serveren de saus in een pan en kook hem nog ca. 5 minuten.
Vul een pan voor niet meer dan 1⁄3 met olie en verhit hem tot 180°C, of tot een blokje brood er na ca. 30 seconden bruin uitkomt. Bak de bevroren mozzarellasticks portiegewijs in 4-5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de warme dipsaus.
Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto: Charlie Richards
Onze tips
5x bakken met speculaaskruiden
Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas
Speculaaskruiden: de lekkerste recepten voor Pakjesavond
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
Griezelige recepten voor Halloween
De beste recepten met artisjok
Knolselderij recepten: 7x koken met deze veelzijdige groente
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.