Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan of wok. Bak hierin het sjalotje en de knoflook totdat het sjalotje glazig is geworden.
  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat de spinazie garen en slinken. Voeg de feta toe en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Mix de plantaardige melk met 2 eetlepels olijfolie. Leg het filodeeg uit op de bakplaat. Let op: het deeg scheurt erg snel, dus doe het voorzichtig. Bestrijk het deeg met de plantaardige melk.
  5. Schep op ieder vel filodeeg 2 eetlepels van de spinazie-fetamix, in de lengte en dicht bij de rand, en rol het deeg voorzichtig op tot een sigaarvorm.
  6. Bestrijk de rolletjes met het restant van de plantaardige melk en strooi er sesamzaadjes overheen. Zet 15-20 minuten in de oven. Houd de rolletjes goed in de gaten: je wilt niet dat ze aanbranden! De rolletjes zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.
  7. Roer intussen de ingrediënten voor de dip door elkaar. Dan is de dip klaar wanneer de rolletjes warm en knapperig uit de oven komen!
De Groene Meisjes: vegan voor iedereen

Meer gerechten zoals deze?

De Groene Meisjes: vegan voor iedereen
€24,99