Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Dit heerlijke vegan recept is om je vingers bij af te likken. Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta van Merel Wildschut uit het boek 'Vegan voor iedereen'.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan of wok. Bak hierin het sjalotje en de knoflook totdat het sjalotje glazig is geworden.

  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat de spinazie garen en slinken. Voeg de feta toe en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Mix de plantaardige melk met 2 eetlepels olijfolie. Leg het filodeeg uit op de bakplaat. Let op: het deeg scheurt erg snel, dus doe het voorzichtig. Bestrijk het deeg met de plantaardige melk.

  5. Schep op ieder vel filodeeg 2 eetlepels van de spinazie-fetamix, in de lengte en dicht bij de rand, en rol het deeg voorzichtig op tot een sigaarvorm.

  6. Bestrijk de rolletjes met het restant van de plantaardige melk en strooi er sesamzaadjes overheen. Zet 15-20 minuten in de oven. Houd de rolletjes goed in de gaten: je wilt niet dat ze aanbranden! De rolletjes zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.

  7. Roer intussen de ingrediënten voor de dip door elkaar. Dan is de dip klaar wanneer de rolletjes warm en knapperig uit de oven komen!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)