Schijnt de zon? Tijd om de bbq aan te zetten! En wil je eens wat anders dan de standaard burgers en spiesjes? Met deze BBQ recepten heb je genoeg inspiratie voor een zomer lang de barbecue aan!
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Populaire BBQ recepten
Vanavond de barbecue aan? Dit zijn onze meest populaire BBQ recepten, dus hiermee wordt het sowieso een feestje!
BBQ recepten met vlees
Op de barbecue kun je heel goed een stukje vlees bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van picanha, pulled pork of ribeye? Met deze bbq recepten met vlees zit je in ieder geval goed.
BBQ recepten met vis
Zin in een visje? Ook die kun je goed op de barbecue bereiden. Een hele vis gegrild, of in stukjes aan een spiesje: hier vind je voor ieder wat wils.
Vega recepten
Bij barbecueën denk je misschien vooral aan vlees en vis. Maar niets is minder waar, je kunt namelijk ook heerlijke vega recepten op de bbq bereiden. Kijk maar!
Bijgerechten en salades
Een stukje vlees of vis van de barbecue is hartstikke lekker, maar bbq bijgerechten mogen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Samen met wat brood en een lekkere salade voor erbij is de bbq compleet!
Toetjes van de barbecue
Staat de barbecue aan en heb je nog zin in iets zoets? Deze toetjes van de barbecue zijn precies wat je wilt!

Varkensrack met whisky en bruine suiker
Steek de BBQ of grill maar aan om deze heerlijke varkensrack te maken!
Bereiding
Snijd de vetlaag van het ribstuk kruislings in. Meng het zeezout met de basterdsuiker, 2 el whisky en de peperkorrels. Geen whisky in huis? Gebruik een scheutje rum! Wrijf het vlees in met het mengsel en laat ca. 2 uur marineren in de koelkast.
Steek de barbecue, die is voorbereid voor indirecte warmte*, aan en laat de temperatuur oplopen tot ca. 150°C. Was de rozemarijn, ris de naaldjes van de takjes en hak de naaldjes fijn. Pel en snipper de knoflook fijn. Maak de zoete aardappels schoon. Leg ze elk op een stukje aluminiumfolie en bestrooi met de rozemarijn, de knoflook en zout. Pak de zoete aardappels strak in de aluminiumfolie.
Rooster het vlees en de zoete aardappels op de barbecue totdat het vlees een kerntemperatuur van ca. 65°C heeft bereikt. Dat duurt ongeveer 1 uur, maar je kunt het beste gebruik maken van een vleesthermometer, dan kun je het proces zeker goed volgen. Laat het vlees los afgedekt met aluminiumfolie nog ca. 20 minuten rusten.
Pak de zoete aardappels uit, leg ze op een schaal en druk ze een beetje plat met je vingers of een vork. Verdeel de boter in kleine blokjes over de zoete aardappels heen zodat de boter heerlijk over de zoete aardappels kan smelten. Serveer de varkensrack met de zoete aardappels.
BBQ checklist
Schijnt de zon? Dan steek je de BBQ aan! Dit is wat je zeker niet mag vergeten als je gaat barbecueën:
- Belangrijke benodigdheden
Denk aan houtskool of briketten, aanmaakblokjes of -vloeistof, metalen spiesen of satéprikkers, een BBQ tang, visklemmen, aluminumfolie en natuurlijk borden, bestek, glazen en servetten
- Koude drankjes
Wat dacht je van zelfgemaakte icetea, Spaanse drankjes of een ander verkoelend zomers drankje.
- BBQ boodschappen
Zorg natuurlijk voor genoeg lekkers om op de barbecue te doen. Vind je het lastig om hoeveelheden in te schatten of ben je bang om dingen te vergeten? We geven nog veel meer tips voor barbecue boodschappen.
Kamado in plaats van BBQ
Heb je thuis een kamado in de tuin staan? Alle BBQ recepten kun je natuurlijk net zo goed op deze keramische barbecue bereiden.