Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Picanha met chimichurri van de BBQ

Picanha met chimichurri van de BBQ

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Picanha is een goedkoop en daardoor vaak ondergewaardeerd stukje rund. Maar op Argentijnse wijze, gegrild van de barbecue, is het een waar spektakelstuk.

Bereiding

  1. 1. Verhit de barbecue voor. Laat het runderstaartstuk op kamertemperatuur komen.

  2. 2. Was voor chimichurri de peterselie en de oregano, schud ze droog en hak ze zeer fijn. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijst. Was de rode peper en en hak hem fijn. Meng de rode peper, de peterselie, de oregano, de knoflook, de olie, ¾ tl zout en de rodewijnazijn door elkaar.

  3. 3. Snijd het vlees tegen de draad in in plakken van ca. 2 cm. Rijg het vlees met het vet aan de buitenkant gebogen aan de spiesen. Bestrooi het vlees aan beide zijden met grof zeezout.

  4. 4. Rooster het vlees aan beide zijden bruin op de barbecue. Laat de spiesen liggen tot het vlees een kerntemperatuur van 55°C heeft. Laat voor het aansnijden ca. 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. 51 g eiwit

Per portie: 699 kcal | 1 g koolhydraten | 51 g eiwit | 55 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)