
Picanha met chimichurri van de BBQ
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
1. Verhit de barbecue voor. Laat het runderstaartstuk op kamertemperatuur komen.
2. Was voor chimichurri de peterselie en de oregano, schud ze droog en hak ze zeer fijn. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijst. Was de rode peper en en hak hem fijn. Meng de rode peper, de peterselie, de oregano, de knoflook, de olie, ¾ tl zout en de rodewijnazijn door elkaar.
3. Snijd het vlees tegen de draad in in plakken van ca. 2 cm. Rijg het vlees met het vet aan de buitenkant gebogen aan de spiesen. Bestrooi het vlees aan beide zijden met grof zeezout.
4. Rooster het vlees aan beide zijden bruin op de barbecue. Laat de spiesen liggen tot het vlees een kerntemperatuur van 55°C heeft. Laat voor het aansnijden ca. 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
51 g eiwit