Advertentie
In elke stad kun je wel een pizzeria vinden. Maar misschien wel net zo leuk: zelf pizza maken! Met deze tips en verrassende pizza recepten wordt dat een fluitje van een cent.
Nieuwste pizza recepten
Is pizza margherita voor jou niet spannend genoeg? Vind je het leuk om regelmatig iets nieuws te proberen? De nieuwste pizza recepten vind je hier altijd bij elkaar.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Populaire pizza recepten
Pizza margherita, quattro stagioni en funghi vind je op de kaart van elke pizzeria. Maar er zijn nog meer populaire pizza recepten die bij menigeen groot favoriet zijn.
Pizza napoletana
Rond Rome en buiten Italië is deze pizza met ansjovis bekend als napoletana, in de rest van Italië heet hij pizza romana.
Bereiding
Meng de bloem met de gist, 1 el olijfolie en ½ tl zout in een kom. Voeg al roerend met een houten lepel 200 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in minimaal 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg eventueel nog wat lauwwarm water toe als het deeg dit nodig heeft. Vet een kom in met olijfolie en doe het deeg erin. Dek de kom af en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met een staafmixer. Laat de saus ca. 20 minuten rustig koken. Breng op smaak met zout en peper.
Sla het deeg terug en verdeel het in 2 porties. Rol de stukken deeg uit tot een ronde plak van ca. ½ cm dik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5) met 2 bakplaten erin.
Snijd de mozzarella fijn. Snijd de olijven in ringen. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Bestrijk de deegbodems met de tomatensaus en beleg ze met de mozzarella, de olijven, de rode ui, de ansjovis en de kappertjes. Neem de hete bakplaten uit de oven en leg de pizza’s met een grote schep erop. Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven.
Vegetarische pizza
Liever geen vlees? Geen probleem. Er zijn namelijk meer dan genoeg vegetarische pizza recepten.
Pizza calzone
Calzone betekent broek of broekspijp in het Italiaans. Oorspronkelijk is het de streetfood versie van pizza. Omdat het deeg wordt dubbelgevouwen kan de vulling er niet zomaar uitvallen. Handig om zo uit het vuistje te eten.
Pizza van brood
Pizza of een broodje? Met deze recepten heb je het beste van allebei! Lekker voor de lunch of als hapje bij de borrel.
Overige pizza recepten
Nog meer inspiratie? Hier vind je nog veel meer leuke variaties op de klassieke pizza.
Zelf pizza maken
Zelf pizza maken is leuk om te doen en bovenal is zelfgemaakte pizza heel erg lekker. Het belangrijkste onderdeel bij pizza bakken is het deeg. Deze tips om zelf pizzadeeg te maken helpen je daar een handje bij. Naast het deeg zijn belangrijke pizza ingrediënten natuurlijk de saus én het overige beleg. Kaas mag natuurlijk niet ontbreken, maar daarnaast kun je pizza met allerlei groente, vlees of vis beleggen.
Pizza toppings
Je hebt het deeg gemaakt, uitgerold en het besmeerd met tomatensaus. Maar wat doe je nu op een pizza? Met deze meer dan 100 tips om je pizza te beleggen heb je voorlopig genoeg inspiratie.
Italiaanse pizza
Een echte Italiaanse pizza? Die heeft een knapperige bodem, verse tomatensaus van goede tomaten én een paar toppings van goede kwaliteit. Denk aan smaakvolle prosciutto of goede mozzarella.
Gezonde pizza maken
Heb je zin in pizza, maar wil je tegelijkertijd iets gezonds eten? Je kunt ook best een gezonde pizza maken. Maak de bodem dan van volkorenmeel, gebruik een minimale hoeveelheid kaas en beleg de pizza met voornamelijk groente of bijvoorbeeld vette vis.
Hoe lang moet pizza in de oven?
Afhankelijk van welk soort oven je gebruikt bepaal je hoe lang pizza in de oven moet. In een gemiddelde oven bij je thuis bak je de pizza ca. 12 minuten, afhankelijk van hoe heet de oven kan worden. Een houtoven of speciale pizza-oven van Ooni bijvoorbeeld, kan veel hogere temperaturen bereiken. Hierin bak je pizza in slechts ca. 90 seconden gaar.