Polentapizza met blauwe kaas, paddenstoelen en salie
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng 800 ml water met wat zout in een pan met dikke bodem aan de kook. Roer met een garde de polenta erdoorheen. Kook de polenta op laag vuur al roerend met een houten lepel in ca. 3 minuten gaar. Schep de polenta in een grote schaal en laat onder af en
toe omscheppen afkoelen.Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Maak intussen de paddenstoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Was de salie, schud hem droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn.
Knip 4 cirkels (ca. 24 cm Ø) uit het bakpapier. Verdeel de afgekoelde polenta over de cirkels en vorm er gladde dunne pizzabodems van. Bestrijk ze lichtjes met wat olijfolie. Bak de polentabodems in ca. 10 minuten knapperig in de oven.
Verkruimel de blauwe kaas over de pizzabodems. Verdeel de paddenstoelen en de salie eroverheen. Druppel de overige olijfolie eroverheen. Plaats de pizza’s terug in de hete oven en bak in ca. 10 minuten de paddenstoelen goudbruin. Serveer de polentapizza’s op het bakpapier.