Of het nu een ijskoude winterdag is of een zonnige dag in de zomer: soep is altijd goed. Van een goedgevulde maaltijdsoep als hoofdgerecht tot verse tomatensoep, courgettesoep of een frisse gazpacho als voorgerecht: deze soep recepten zijn ideaal als je zelf soep wilt maken, voor ieder moment van het jaar.Ā
Nieuwe soep recepten
Ben je altijd wel in voor soep en vind je het leuk om nieuwe recepten te proberen? Hier vind je de nieuwste soep recepten bij elkaar.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Makkelijke soep recepten
Snel een makkelijk soepje op tafel zetten? Met deze recepten helpen we je een handje.
Maaltijdsoep
Soep is lekker als voorafje of bij de lunch, maar deze maaltijdsoepen zijn perfect als volwaardige avondmaaltijd.
Italiaanse soep
Minestrone is de bekendste Italiaanse maaltijdsoep, maar er is meer. Probeer deze recepten ook eens.
Aziatische soep
Vietnamese Pho, Chinese tomatensoep of Thaise currysoep: Aziatische soep is er in alle soorten en maten. Bekijk deze verzameling maar eens.
Vegetarische soep
Ben je een soepliefhebber en eet je graag vega? Deze vegetarische soepen zijn precies wat je zoekt!
Gezonde soep
Zin in een gezonde maaltijd? Soep is het antwoord! Je verwerkt er ook nog eens allerlei restjes groente in, hartstikke handig.
Pompoensoep
In de herfst en winter liggen de schappen er vol mee: pompoen! De ideale groente om soep mee te maken. Bekijk deze pompoensoep recepten maar eens.
Gazpacho
Ken je gazpacho al? Deze koude soep komt uit Spanje en wordt oorspronkelijk gemaakt op basis van tomaten. Maar je kunt er eindeloos mee variƫren, wat dacht je van een variant met watermeloen of komkommer?
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Tom kha kai
Dit is absoluut ons favoriete recept voor tom kha kai, je waant jezelf even in Thailand. Tom kha kai betekent letterlijk ākip-laos-soepā en je raadt het al: dat zijn de hoofdingrediĆ«nten van deze soep. Voeg wat extra gekookte mihoen toe als je houdt van stevige soep.
Bereiding
Stamp de sjalotten, de galangal en de rode pepers tot een grove pulp in een vijzel. Kneus het citroengras. Scheur de lime leafs in stukjes. Doe alle ingrediƫnten voor de soep in een ruime pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 20 minuten koken.
Voeg de kip en de enoki-zwammen toe en kook de soep nog ca. 5 minuten tot de kip gaar is. Breng de soep op smaak met limoensap. Verdeel over kommen en geef er nog wat chili-olie, limoenpartjes en Thais basilicum bij.
Zelf soep maken
Soep kun je kopen in blik, zak of uit een pakje, maar wist je dat je net zo makkelijk zelf soep kunt maken? Gebruik een bouillonblokje als basis of ga zelf aan de slag en maak je eigen bouillon. Zo kun je heel eenvoudig zelf groente-, rundvlees of kippenbouillon te maken. Restjes groente over? Maak zelf groentesoep, zĆ³nder pakjes en zakjes! Iets teveel courgette gekweekt? Maak eenvoudig je eigen courgettesoep. En heb je een lading uien over? Verwerk ze in Ć©Ć©n van deze zelfgemaakte uiensoep recepten, stuk voor stuk even lekker! En als dat nog niet genoeg voor je is kun je met deze tips je soep nĆ³g lekkerder maken.
Soep dikker maken
Heb je zelf soep gemaakt, maar is je soep te dun geworden? Geen zorgen! Je kunt namelijk heel makkelijk soep dikker maken. Voeg bijvoorbeeld een scheutje room toe, daar wordt je soep iets dikker Ć©n romiger van. Ook kun je een papje maken van maizena en wat water en dit al roerende aan je soep toevoegen. Verwarm de soep even door, totdat de gewenste dikte is bereikt. Ook een optie is een roux maken van wat bloem en boter. Door dit te mengen met de warme soep wordt hij ook iets dikker. Een andere, klassieke methode is legeren, oftewel binden met losgeklopte eidooiers. Let op: hierna mag je de soep niet meer laten koken.
Wat eet je bij soep?
Een grote kom goedgevulde soep heet misschien niks erbij nodig. Maar soms wil je wĆ©l iets bij de soep eten. En wat kies je dan? Ga bijvoorbeeld voor een lekker bijgerecht als een quiche, platbrood of gevulde courgette. Maak een lekkere tosti of een pizzabroodje Ć³f ga voor vers, zelfgebakken stokbrood (of haal een lekker broodje bij de bakker).
Hoe lang kun je soep bewaren?
Heb je een grote pan soep gemaakt en heb je een restje over? Gooi het niet weg! Soep bewaren gaat namelijk heel goed. Laat de soep daarvoor eerst goed afkoelen, dat gaat sneller door de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs te zetten. Laat soep niet langer dan twee uur buiten de koelkast staan. In een goed afgesloten bak kun je soep vervolgens ca. 2 dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer blijft soep zelfs tot wel 3 maanden goed.