Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Midzomer-gazpacho

Midzomer-gazpacho

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Welmoed: “Het tomatenseizoen kan mij niet lang genoeg duren. Vroeger werden deze rode vruchten liefdesappels genoemd en geloofden mensen dat het een afrodisiacum was. Fabeltjes natuurlijk, maar als er één ingrediënt zulke krachten zou kunnen bezitten dan zou dat zeker de tomaat zijn.”

Bereiding

  1. Maal de tomaten, de ui en het witbrood in een blender glad. Giet in een grote kom en zet opzij.

  2. Maal dan de paprika’s, de komkommer, de knoflook, het basilicum, de olijfolie en de sherryazijn in de blender glad. Schenk bij  hettomatenmengsel, meng goed en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. Zet de gazpacho minimaal 30 minuten in de ijskast, tot de soep ijskoud is.

  4. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de gerookte olijfolie. Serveer met het stokbrood ernaast.

power up

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Welmoeds Wilde Keuken

€ 35,00
Welmoed's Wilde Keuken (cover)