Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Midzomer-gazpacho

Midzomer-gazpacho

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Welmoed: “Het tomatenseizoen kan mij niet lang genoeg duren. Vroeger werden deze rode vruchten liefdesappels genoemd en geloofden mensen dat het een afrodisiacum was. Fabeltjes natuurlijk, maar als er één ingrediënt zulke krachten zou kunnen bezitten dan zou dat zeker de tomaat zijn.”

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Welmoed: “Het tomatenseizoen kan mij niet lang genoeg duren. Vroeger werden deze rode vruchten liefdesappels genoemd en geloofden mensen dat het een afrodisiacum was. Fabeltjes natuurlijk, maar als er één ingrediënt zulke krachten zou kunnen bezitten dan zou dat zeker de tomaat zijn.”
Tip**
Gerookte olijfolie geeft deze gazpacho een power up. Vervang deze olijfolie indien je die niet kunt vinden door extra vergine olijfolie.

Bereiding

  1. Maal de tomaten, de ui en het witbrood in een blender glad. Giet in een grote kom en zet opzij.

  2. Maal dan de paprika’s, de komkommer, de knoflook, het basilicum, de olijfolie en de sherryazijn in de blender glad. Schenk bij  hettomatenmengsel, meng goed en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. Zet de gazpacho minimaal 30 minuten in de ijskast, tot de soep ijskoud is.

  4. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de gerookte olijfolie. Serveer met het stokbrood ernaast.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Welmoeds Wilde Keuken

€ 35,00
Welmoed's Wilde Keuken (cover)