
Midzomer-gazpacho
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Welmoed: “Het tomatenseizoen kan mij niet lang genoeg duren. Vroeger werden deze rode vruchten liefdesappels genoemd en geloofden mensen dat het een afrodisiacum was. Fabeltjes natuurlijk, maar als er één ingrediënt zulke krachten zou kunnen bezitten dan zou dat zeker de tomaat zijn.”
Lees verder onder de advertentie
Welmoed: “Het tomatenseizoen kan mij niet lang genoeg duren. Vroeger werden deze rode vruchten liefdesappels genoemd en geloofden mensen dat het een afrodisiacum was. Fabeltjes natuurlijk, maar als er één ingrediënt zulke krachten zou kunnen bezitten dan zou dat zeker de tomaat zijn.”
Tip**
Gerookte olijfolie geeft deze gazpacho een power up. Vervang deze olijfolie indien je die niet kunt vinden door extra vergine olijfolie.
Bereiding
Maal de tomaten, de ui en het witbrood in een blender glad. Giet in een grote kom en zet opzij.
Maal dan de paprika’s, de komkommer, de knoflook, het basilicum, de olijfolie en de sherryazijn in de blender glad. Schenk bij hettomatenmengsel, meng goed en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Zet de gazpacho minimaal 30 minuten in de ijskast, tot de soep ijskoud is.
Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de gerookte olijfolie. Serveer met het stokbrood ernaast.
Uit het boek
Welmoeds Wilde Keuken
€ 35,00