Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Snelle paddenstoelen-noedelsoep (eigen beeld nja)

Snelle paddenstoelen-noedelsoep

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Aantal personen
1

Ingrediënten

Heb je zin in een warme en goed vullende soep? Dan zit je met dit recept helemaal goed. Gebaseerd op één persoon, zodat je na een lange dag even heerlijk tot rust kun komen met dit dampende kommetje soep!

Bereiding

  1. Verhit de sesamolie in een grote, diepe steelpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 3-4 minuten erin, tot ze rondom goudkleurig zijn. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog ca. 1 minuut.

  2. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de noedels en de paksoi in de pan, zet het vuur lager en laat 3-4 minuten zachtjes koken, tot de noedels helemaal verhit zijn. Schep de soep in een kom en breng op smaak met de sojasaus, limoensap en de chiliolie. Serveer direct.

Per portie: 206 kcal | 27 g koolhydraten | 9 g eiwit | 6 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best en Miguel Barclay Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)