Tom yum (zoetzure & pittige soep met garnalen en rode currypasta)
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de garnalen, bewaar de koppen. Verwijder het darmkanaal uit de garnalen. Houd de garnalen apart. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de currypasta ca. 4 minuten op matig vuur in. Kneus intussen het citroengras door er met een pan of zwaar mes op te slaan. Snijd de galangal in schijfjes. Snijd de chilipeper in stukjes. Blus de currypasta af met de kokosmelk en 1,5 l water. Voeg de garnalenkoppen, het citroengras, de galangal, de lime leafs en de rode peper toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ca. 15 minuten rustig trekken.
Zeef de soep. Voeg de paprika’s en de ui toe aan de bouillon en breng aan de kook. Breng op smaak met de sojasaus, de vissaus, de palmsuiker, de tamarinde en het limoensap. Meng de maizena met 2 el koud water tot een glad papje. Voeg al roerend de maizena toe aan de kokende soep om hem te binden. Voeg de garnalen en de maiskorrels toe en kook nog ca. 3 minuten tot de garnalen gaar zijn. Verdeel de soep over kommen en strooi er fijngesneden bosui en verse koriander op.