Courgettesoep recepten

Courgettesoep is een soep die altijd kan doordat je de neutrale smaak van courgette met veel verschillende ingrediënten kunt combineren. Door de zachte smaak van de groente zijn de smaakcombinaties eindeloos. Of je nu gaat voor fris of lekker hartig van smaak; met deze courgettesoep recepten kun je alle kanten op. Jij kiest jouw favoriet!

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met courgette

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer maken met de veelzijdige groente? Bekijk dan eens ons lijstje met heerlijke vegetarische recepten met courgette en de beste recepten met courgette. Zo heb je altijd inspiratie bij de hand voor wanneer je wil gaan koken met courgette!

Soep van geroosterde courgette met pecorino

Door de courgette eerst in de oven te roosteren, krijgt de groente een heerlijke rijke smaak. Probeer het eens, het zal de smaak van je courgettesoep echt meer diepte geven. Met een topping van tijm, pecorino en olijfolie maak jij het geheel helemaal af.

> naar het recept: soep van geroosterde courgette met pecorino

Soep van geroosterde courgette

Courgettesoep met komkommer

Iedereen weet; oma’s maken de lekkerste soepen. In de warme zomermaanden maakt Oma Grootje van Oma’s soep regelmatig deze heerlijke courgettesoep. “De combinatie van komkommer en courgette geeft het geheel een heel frisse smaak, waar niemand aan tafel genoeg van kan krijgen”, aldus Oma Grootje. Dit is absoluut één van onze favoriete courgettesoep recepten!

Oma’s soep

Uit het boek:

Oma’s soep
€21,99

> naar het recept: courgette-komkommersoep

courgette komkommer soep

Courgettesoep recept: courgettesoep met munt

Soep is heus niet alleen lekker in de winter. Deze courgettesoep maak je ook gewoon in het voorjaar. Door de toevoeging van munt en crème fraîche is ‘ie lekker fris en heel geschikt voor in de lente. Wanneer de eerste zonnestraaltjes aanbreken en we weer buiten kunnen eten is dit de soep waar jij je aan wilt verwarmen.

> naar het recept: courgettesoep met munt

courgettesoep munt

Zachte courgette-knoflooksoep

Wij maken graag deze zachte courgette-knoflooksoep van Mari Maris. Op warme dagen is ‘ie heerlijk om gekoeld te serveren. Met een flinke dot hangop erbij is de soep heerlijk fris. Laat de dagen dat we weer buiten kunnen eten maar komen!

> naar het recept: zachte courgette-knoflooksoep

courgette bloemen werk

Lees meer over soep: