Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Soep van geroosterde courgette

Soep van geroosterde courgette met pecorino

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Was de rozemarijn en ris de naaldjes van de takjes. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Meng de courgette met de knoflook, de tijm, de rozemarijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de courgetteplakken op een bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de oven.

  2. Neem de courgette uit de oven en doe de plakken met 500 ml water, het bouillonblokje en de slagroom in een ruime pan. Breng aan de kook en pureer het geheel met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

  3. Rasp de pecorino grof. Verdeel de soep over kommen en strooi in het midden wat pecorino. Garneer eventueel met wat tijm en druppel wat olijfolie in de soep.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (18 stemmen)