Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Soep van geroosterde courgette

Soep van geroosterde courgette met pecorino

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Geniet van een heerlijke soep van geroosterde courgette met de rijke smaak van pecorino. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • staafmixer
Geniet van een heerlijke soep van geroosterde courgette met de rijke smaak van pecorino. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Was de rozemarijn en ris de naaldjes van de takjes. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Meng de courgette met de knoflook, de tijm, de rozemarijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de courgetteplakken op een bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de oven.

  2. Neem de courgette uit de oven en doe de plakken met 500 ml water, het bouillonblokje en de slagroom in een ruime pan. Breng aan de kook en pureer het geheel met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

  3. Rasp de pecorino grof. Verdeel de soep over kommen en strooi in het midden wat pecorino. Garneer eventueel met wat tijm en druppel wat olijfolie in de soep.

Serveertip
Een grote kom goedgevulde soep heet misschien niks erbij nodig. Maar soms wil je wél iets bij de soep eten. En wat kies je dan? Ga bijvoorbeeld voor een lekker bijgerecht als een quiche of platbrood. Maak een lekkere tosti of een pizzabroodje óf ga voor vers, zelfgebakken stokbrood (of haal een lekker broodje bij de bakker).

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (84 stemmen)