Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Platbrood

Platbrood

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal stuks
8

Ingrediënten

Voor de knoflookboter

Op zoek naar een recept voor het perfecte platbrood? Zoek niet verder! Of je hem nu serveert bij je soep of bij het hoofdgerecht, deze broden passen bij heel veel gerechten.

Bereiding

  1. Doe de yoghurt, het bakmeel en het bakpoeder in een kom en bestrooi met een flinke snuf zout en peper. Besprenkel met 2 el olijfolie en meng met een vork tot een zacht deeg. Voeg meer olie toe als het deeg te droog is.

  2. Stort het deeg op een licht met bakmeel bestoven werkblad en kneed ca. 1 minuut rustig tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken – je kunt ze desnoods wegen. Bestuif je werkblad met nog wat zelfrijzend bakmeel en rol elk stuk deeg uit tot een cirkel van 5 mm dik. Hierdoor krijg je een lekker luchtig platbrood – als je ze te dun uitrolt worden ze knapperiger en minder luchtig, maar nog steeds heel lekker.

  3. Zet een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg het eerste platbrood toe aan de hete pan en bak ca. 2 minuten per zijde. Druk het brood tijdens het bakken niet plat tegen de pan, maar laat het rijzen en aan beide zijden bruin worden. Leg op een bord en bak de overige platbroden op dezelfde manier.

  4. Doe voor de knoflookboter de boter en de geperste knoflook in een klein pannetje op laag vuur tot de boter is gesmolten. Bestrijk de platbroden met de knoflookboter en serveer.

Per portie: 345 kcal | 41 g koolhydraten | 8 g eiwit | 16 g vet

Receptuur: Sabrina Ghayour Fotografie: Craig Robertson Styling & foodstyling: Angela Boggiano

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Persiana elke dag

€ 27,50
Cover Persiana elke dag