Lees verder onder de advertentie
Soep is heus niet alleen lekker in de winter. De goedgevulde varianten bewaren we weliswaar tot de temperatuur weer zakt, maar van deze voorjaarsfavorieten raak je absoluut niet oververhit.
Lees verder onder de advertentie
Soepen in de lente
Misschien denk je bij soep meteen aan een koude winterdag of aan de warme kachel, maar dat hoeft zeker niet! Net zo goed als dat soep verwarmend kan zijn, is deze soms ook erg verfrissend. Daarnaast is soep ook nog eens ontzettend lekker én zitten soepen in de lente vaak boordevol seizoensgroenten!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Recepten voor soepen in de lente
Trek gekregen en zin om aan de slag te gaan? Probeer dan eens onze favoriete recepten voor soepen in de lente!
Wil je helemaal goed voorbereid zijn? Maak dan alvast een flinke batch soep en bewaar het in de vriezer. Zo kun je op elk gewenst moment genieten van een kommetje verfrissende soep.
Voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto
Deze soep voor in de lente is niet alleen erg lekker, de soep zit ook nog eens boordevol verse groenten!
Gele gazpacho
Deze heerlijke waterkerssoep komt uit het boek “Soep” van Samuel Levie en Joris Bijdendijk, een boek met hun 52 favoriete recepten voor soep.
Soep van geroosterde courgette met pecorino
Nog zo’n heerlijke variant met geroosterde groente. Deze keer met courgette in de hoofdrol, een veelzijdige groente die in veel gerechten goed tot z’n recht komt. Zeker in dit recept!
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 3 courgettes
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 1 groentebouillonblokje
- 50 ml slagroom
- 100 g pecorino (stuk)
Benodigdheden
- staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Was de rozemarijn en ris de naaldjes van de takjes. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken. Meng de courgette met de knoflook, de tijm, de rozemarijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de courgetteplakken op een bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de oven.
Neem de courgette uit de oven en doe de plakken met 500 ml water, het bouillonblokje en de slagroom in een ruime pan. Breng aan de kook en pureer het geheel met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Rasp de pecorino grof. Verdeel de soep over kommen en strooi in het midden wat pecorino. Garneer eventueel met wat tijm en druppel wat olijfolie in de soep.
Foto’s: foodies
Tomaten-watermeloengazpacho
Nog een gazpacho, maar ditmaal met tomaten en watermeloen. Maak de soep zo pittig als je zelf wilt, voeg het pepertje in delen toe en blijf vooral goed proeven.
Aspergesoep
Asperges zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het voorjaar, zo ook deze fantastische aspergesoep.
Koude amandelsoep met geroosterde druiven
Wist je dat deze soep typisch Spaans is? De frisse amandel in combinatie met de geroosterde druiven zorgen niet alleen voor heel veel smaak, maar ook nog eens voor verkoeling.
Doperwtensoep met kervel
Zet het voorjaar op tafel met deze frisse doperwtensoep vol smaak en groenten. Niet alleen erg smakelijk, maar ook nog eens gezond dus. Ook lekker als voorgerecht!
Soep van geroosterde wortel met knoflookcroutons
Tip één om je soep nog lekkerder te maken: rooster je groente voor je ze in de pan stopt. Wortel leent zich hier perfect voor. Deze fijne soep mag dan ook niet ontbreken op ons lijstje met soepen in de lente.
Paprika-venkelsoep
Deze paprika-venkelsoep wil je toevoegen aan je soeprepertoire, zonder twijfel. Extra lekker als je ‘m bestrooid met wat knapperige croutons. Al wordt eigenlijk iedere soep daar beter van. Onze tip? Maak wat extra croutons, dan heb je tussendoor iets lekkers om te snoepen.
Groene gazpacho
Oké, we zijn fan van koude Spaanse soepen. Nog één gazpacho in het lijstje dan… Deze groene gazpacho staat zo op tafel en is het lekkerste met een stukje knapperig brood erbij.
Aardappel lente ui soep
Een heerlijke soep met slechts vijf ingrediënten. Oké, en wat zout en peper om het geheel op smaak te brengen, maar that’s it. Makkelijk, snel en ontzettend lekker!
Genoeg soep, maar op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie