Soepen in de lente

Misschien denk je bij soep meteen aan een koude winterdag of aan de warme kachel. Dat hoeft absoluut niet! Net zo goed als dat soep verwarmend kan zijn is deze soms ook erg verfrissend. Daarnaast natuurlijk ook nog eens ontzettend lekker én soepen in de lente zitten vaak boordevol seizoensgroenten!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Doperwtensoep met kervel

Zet het voorjaar op tafel met deze frisse doperwtensoep vol smaak en groenten. Niet alleen erg smakelijk, maar ook nog eens gezond dus. Ook lekker als voorgerecht!

doperwtensoep

2. Soep van geroosterde wortel met knoflookcroutons

Tip één om je soep nog lekkerder te maken: rooster je groente voor je ze in de pan stopt. Wortel leent zich hier perfect voor. Deze fijne soep mag dan ook niet ontbreken op ons lijstje met soepen in de lente.

3. Soepen in de lente: paprika-venkelsoep

Deze paprika-venkelsoep wil je toevoegen aan je soeprepertoire, zonder twijfel. Extra lekker als je ‘m bestrooid met wat knapperige croutons. Al wordt eigenlijk iedere soep daar beter van. Onze tip? Maak wat extra croutons, dan heb je tussendoor iets lekkers om te snoepen.

Soepen in de lente: paprika-venkelsoep

4. Soep van geroosterde courgette met pecorino

Nog zo’n heerlijke variant met geroosterde groente. Deze keer met courgette in de hoofdrol, een veelzijdige groente die in veel gerechten goed tot z’n recht komt. Zeker in dit recept!

Soep van geroosterde courgette

5. Aardappel lente ui soep

Een heerlijke soep met slechts vijf ingrediënten. Oké, en wat zout en peper om het geheel op smaak te brengen, maar that’s it. Makkelijk, snel en ontzettend lekker!

Soepen in de lente: aardappel lente ui soep