Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
gele gazpacho

Gele gazpacho

  • Eenvoudig

  • 31 minuten bereidingstijd31 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Topping

Deze heerlijke waterkerssoep komt uit het boek "Soep" van Samuel Levie en Joris Bijdendijk, een boek hun 52 favoriete recepten voor soep!

Bereiding

  1. Verhit het komijnzaad en kurkumapoeder in een droge pan op middelhoog vuur tot ze lekker beginnen te ruiken. Schep met de rest van de ingrediënten, behalve de munt, basilicum en koriander, in een blender. Pureer de soep zo glad mogelijk en haal boven een pan door een fijne zeef.

  2. Leg dan de takjes munt, basilicum en koriander in de soep en kneus ze een beetje, dan geven ze hun smaak goed af. Laat de soep in de koelkast minimaal 1 uur goed koud worden en haal voor het opdienen de kruiden er weer uit.

  3. Verhit voor de topping het komijnzaad in een droge pan op middelhoog vuur tot het lekker begint te ruiken. Serveer de soep getopt met het geroosterde komijnzaad, repen avocado, plakjes komkommer en eventueel een sliert goede-kruidenolie.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Soep van Sam & Joris

€ 25,00
Cover Soep