Gele gazpacho
Eenvoudig
31 minuten bereidingstijd31 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verhit het komijnzaad en kurkumapoeder in een droge pan op middelhoog vuur tot ze lekker beginnen te ruiken. Schep met de rest van de ingrediënten, behalve de munt, basilicum en koriander, in een blender. Pureer de soep zo glad mogelijk en haal boven een pan door een fijne zeef.
Leg dan de takjes munt, basilicum en koriander in de soep en kneus ze een beetje, dan geven ze hun smaak goed af. Laat de soep in de koelkast minimaal 1 uur goed koud worden en haal voor het opdienen de kruiden er weer uit.
Verhit voor de topping het komijnzaad in een droge pan op middelhoog vuur tot het lekker begint te ruiken. Serveer de soep getopt met het geroosterde komijnzaad, repen avocado, plakjes komkommer en eventueel een sliert goede-kruidenolie.