Gele gazpacho
Eenvoudig8 personen31 minuten bereiden60 minuten wachten
Deze heerlijke waterkerssoep komt uit het boek "Soep" van Samuel Levie en Joris Bijdendijk, een boek hun 52 favoriete recepten voor soep!
Ingrediënten
- 1 el komijnzaad
- 1 el kurkumapoeder
- 3 grote (circa 800 g) ananastomaten
- 1 komkommer (geschild)
- 2 gele paprika's (zonder zaad)
- 1 ui
- 2 rijpe mango's (geschild en pit verwijderd)
- 4 cm gember (in plakjes)
- 1 gele chilipeper (zaadjes en zaadlijsten verwijderd)
- 2 tenen knoflook
- 4 maiskolven (gekookt en korrels losgesneden - of 500 g maiskorrels)
- 300 g Amsterdamse uien
- 250 ml sushi-azijn
- 400 ml olijfolie
- mespunt zout
- 3 takjes munt
- 3 takjes basilicum
- 3 takjes koriander
- Topping:
- 1 el komijnzaad
- 1 avocado (gehalveerd en in reepjes)
- 1 komkommer (in dunne plakjes)
- groene-kruidenolie (optioneel)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verhit het komijnzaad en kurkumapoeder in een droge pan op middelhoog vuur tot ze lekker beginnen te ruiken. Schep met de rest van de ingrediënten, behalve de munt, basilicum en koriander, in een blender. Pureer de soep zo glad mogelijk en haal boven een pan door een fijne zeef.
- Leg dan de takjes munt, basilicum en koriander in de soep en kneus ze een beetje, dan geven ze hun smaak goed af. Laat de soep in de koelkast minimaal 1 uur goed koud worden en haal voor het opdienen de kruiden er weer uit.
- Verhit voor de topping het komijnzaad in een droge pan op middelhoog vuur tot het lekker begint te ruiken. Serveer de soep getopt met het geroosterde komijnzaad, repen avocado, plakjes komkommer en eventueel een sliert goede-kruidenolie.

Uit het boek:
Soep van Sam & Joris