Advertentie
Vissoep maken
Wie een vissoep wilt gaan maken, komt al snel uit bij recepten voor bisque en bouillabaisse. Maar wist je dat er nog veel meer heerlijke vissoep recepten zijn? Naast de Franse varianten is de Amerikaanse chowder bijvoorbeeld ook heel smaakvol. Of wat denk jij van een Thaise tom yam soep? Deze recepten wil je proberen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Vissoep recepten
Romige vissoep met Noorse garnalen
Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen. De smaken hiervan zijn vrij neutraal waardoor niemand deze smaakvolle soep kan weerstaan.
Bouillabaisse
Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn. De officieel vastgelegde vissoorten zijn erg duur en in Nederland lastig te verkrijgen. Deze vissoep is een versimpelde uitvoering waar we wat mosselen aan toegevoegd hebben.
Tom yum soep
Ook in Azië weten ze heel goed hoe ze een heerlijke vissoep kunnen maken. Deze pikante soep komt uit Thailand en wordt in dit geval gemaakt met garnalen. Met de vulling kun je variëren.
Zeevruchtenchowder
Dit is van oorsprong een traditioneel Amerikaans gerecht op basis van vis en room. Deze zeevruchtenchowder laat de kabeljauw en de garnalen stralen.
Mediterrane vissoep
Deze mediterrane vissoep heeft veel weg van een bouillabaisse. De vis en aardappels worden gegaard in de visbouillon. In een officiële bouillabaisse horen echter mee vissoorten thuis dan alleen de rode poon. De bouillon maak je op dezelfde manier. Pureer de soep met graat en groenten grof voor je hem zeeft tot een bouillon, dan komt er extra smaak vrij.
Zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)
Het is misschien wel een van onze favoriete recepten met rozemarijn: zuppa di vongele. Deze schelpjessoep serveer je met geroosterd brood om in de soep te dippen. Je waant je al snel in het Middellandse Zeegebied.
Bisque met stokbrood en rouille
Een bisque is een soep gemaakt van schaaldieren. Traditioneel maak je het met kreeft, dus dat doen wij in dit recept ook. Moeilijk is deze sjieke soep niet, binnen twee uur staat het al op tafel!
Ons favoriete vissoep recept:
Romige vissoep met Noorse garnalen
Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen.
Ingrediënten
Bereiding
Doe de aardappel, de ui en de pimentbessen in een pan met 500 ml water, de melk en een snuf zout. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten rustig koken tot de aardappel zacht is.
Voeg de vis toe en dek de pan af met een deksel. Kook de soep 3 minuten tot de vis net gaar is. Voeg de garnalen, de room en de dille toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de soep goed door maar laat hem niet koken.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols
Lees ook:
Onze tips
De beste temperaturen om wijn te serveren
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.