Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Tom yum soep

De lekkerste vissoep recepten: van bisque tot bouillabaisse

Advertentie

Vaker vis op tafel zetten, is altijd een goed idee. Want dat is niet alleen gezond maar ook nog eens hartstikke lekker. Zeker wanneer je een van deze heerlijke vissoep recepten maakt!

Vissoep maken

Wie een vissoep wilt gaan maken, komt al snel uit bij recepten voor bisque en bouillabaisse. Maar wist je dat er nog veel meer heerlijke vissoep recepten zijn? Naast de Franse varianten is de Amerikaanse chowder bijvoorbeeld ook heel smaakvol. Of wat denk jij van een Thaise tom yam soep? Deze recepten wil je proberen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Vissoep recepten

Romige vissoep met Noorse garnalen

Romige vissoep met Noorse garnalen

Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen. De smaken hiervan zijn vrij neutraal waardoor niemand deze smaakvolle soep kan weerstaan.

Naar het recept
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn. De officieel vastgelegde vissoorten zijn erg duur en in Nederland lastig te verkrijgen. Deze vissoep is een versimpelde uitvoering waar we wat mosselen aan toegevoegd hebben.

Naar het recept
Tom yum soep

Tom yum soep

Ook in Azië weten ze heel goed hoe ze een heerlijke vissoep kunnen maken. Deze pikante soep komt uit Thailand en wordt in dit geval gemaakt met garnalen. Met de vulling kun je variëren.

Naar het recept
Zeevruchtenchowder

Zeevruchtenchowder

Dit is van oorsprong een traditioneel Amerikaans gerecht op basis van vis en room. Deze zeevruchtenchowder laat de kabeljauw en de garnalen stralen.

Naar het recept
Mediterrane vissoep

Mediterrane vissoep

Deze mediterrane vissoep heeft veel weg van een bouillabaisse. De vis en aardappels worden gegaard in de visbouillon. In een officiële bouillabaisse horen echter mee vissoorten thuis dan alleen de rode poon. De bouillon maak je op dezelfde manier. Pureer de soep met graat en groenten grof voor je hem zeeft tot een bouillon, dan komt er extra smaak vrij.

Naar het recept
Zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)

Zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)

Het is misschien wel een van onze favoriete recepten met rozemarijn: zuppa di vongele. Deze schelpjessoep serveer je met geroosterd brood om in de soep te dippen. Je waant je al snel in het Middellandse Zeegebied.

Naar het recept
Sjieke soepen: bisque met stokbrood en rouille

Bisque met stokbrood en rouille

Een bisque is een soep gemaakt van schaaldieren. Traditioneel maak je het met kreeft, dus dat doen wij in dit recept ook. Moeilijk is deze sjieke soep niet, binnen twee uur staat het al op tafel!

Naar het recept

Ons favoriete vissoep recept:

Romige vissoep met Noorse garnalen

Romige vissoep met Noorse garnalen

Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

6 aardappels (geschild en in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
3 pimentbessen (gekneusd)
250 ml melk
zout
750 g witvisfilet (bv. kabeljauw of schelvis)
500 g Noorse garnalen (gepeld)
275 ml slagroom
2 el dille (fijngehakt)

Bereiding

  1. Doe de aardappel, de ui en de pimentbessen in een pan met 500 ml water, de melk en een snuf zout. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten rustig koken tot de aardappel zacht is.

  2. Voeg de vis toe en dek de pan af met een deksel. Kook de soep 3 minuten tot de vis net gaar is. Voeg de garnalen, de room en de dille toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de soep goed door maar laat hem niet koken.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!