Vissoep maken

Wie een vissoep wilt gaan maken, komt al snel uit bij recepten voor bisque en bouillabaisse. Maar wist je dat er nog veel meer heerlijke vissoep recepten zijn? Naast de Franse varianten is de Amerikaanse chowder bijvoorbeeld ook heel smaakvol. Of wat denk jij van een Thaise tom yam soep? Deze recepten wil je proberen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bouillabaisse

Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn. De officieel vastgelegde vissoorten zijn erg duur en in Nederland lastig te verkrijgen. Deze vissoep is een versimpelde uitvoering waar we wat mosselen aan toegevoegd hebben.

> naar het recept: bouillabaisse

Bouillabaisse vissoep maken

Tom yum soep

Ook in Azië weten ze heel goed hoe ze een heerlijke vissoep kunnen maken. Deze pikante soep komt uit Thailand en wordt in dit geval gemaakt met garnalen. Met de vulling kun je variëren.

> naar het recept: tom yum soep

Tom yum soep

Romige vissoep met Noorse garnalen

Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Je kan de soep met vis naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen. De smaken hiervan zijn vrij neutraal waardoor niemand deze smaakvolle soep kan weerstaan.

> naar het recept: romige vissoep met Noorse garnalen

Romige vissoep met Noorse garnalen

Zeevruchtenchowder

Dit is van oorsprong een traditioneel Amerikaans gerecht op basis van vis en room. Deze zeevruchtenchowder laat de kabeljauw en de garnalen stralen.

> naar het recept: zeevruchtenchowder

Zeevruchtenchowder

Mediterrane vissoep

Deze mediterrane vissoep heeft veel weg van een bouillabaisse. De vis en aardappels worden gegaard in de visbouillon. In een officiële bouillabaisse horen echter mee vissoorten thuis dan alleen de rode poon. De bouillon maak je op dezelfde manier. Pureer de soep met graat en groenten grof voor je hem zeeft tot een bouillon, dan komt er extra smaak vrij.

> naar het recept: mediterrane vissoep

Mediterrane vissoep

Zuppa di vongole

Het is misschien wel een van onze favoriete recepten met rozemarijn: zuppa di vongele. Deze schelpjessoep serveer je met geroosterd brood om in de soep te dippen. Je waant je al snel in het Middellandse Zeegebied.

> naar het recept: zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)

Zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)

Bisque met stokbrood en rouille

Een bisque is een soep gemaakt van schaaldieren. Traditioneel maak je het met kreeft, dus dat doen wij in dit recept ook. Moeilijk is deze sjieke soep niet, binnen twee uur staat het al op tafel!

> naar het recept: bisque met stokbrood en rouille

Bisque met stokbrood met rouille

Lees ook: