Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)

Zuppa di vongole (schelpjessoep met rozemarijn)

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een ruime pan de witte wijn aan de kook. Voeg de vongole toe en kook kort tot ze opengaan. Giet de vongole af en vang het vocht op. Verwijder lege, kapotte of dichte schelpen.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem klein. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Verhit de olie en fruit er de ui, de knoflook en de bleekselderij in. Voeg het vocht van de vongole, de visbouillon, de tomaten en de rozemarijn toe. Kook ca. 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg voor het serveren de vongole toe aan de soep. Lekker met vers brood.

Per portie: 198 kcal | 6 g koolhydraten | 18 g eiwit | 7 g vet

Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Foodstyling & receptuur: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)