Bereiding

Niets mooier dan een goed bereid stukje vis en absoluut favoriet zijn toch wel schaaldieren. Prachtige garnalen met hun mooie oranje kleur. Kwaliteit heeft maar weinig nodig. Deze zeevruchtenchowder laat de kabeljauw en de garnalen stralen.

  1. Bak de spekblokjes in een pan op hoog vuur. Kook de aardappelblokjes beetgaar in water met wat zout. Zet het spek en de aardappels apart.
  2. Zet een grote pan op het vuur (minimaal 4 l inhoud). Verhit er de boter in. Voeg als de boter gesmolten is de sjalot en de selderij toe. Bak ze in 6-8 minuten op laag vuur glazig en zacht (zet het vuur niet te hoog, ze mogen niet verkleuren). Voeg de gebakken spekjes toe.
  3. Voeg de kippenbouillon, 2 tl zout en de zwarte peper toe. Voeg vervolgens de kabeljauw, de garnalen en de aardappels toe. Roer door en draai het vuur op de laagste stand.
  4. Meng de bloem en een flinke scheut van de melk in een kom of maatbeker. Voeg de overige melk toe en klop het geheel goed door. Roer het mengsel door de vissoep. Kook de soep ca. 20 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door en zorg ervoor dat de soep op de bodem van de pan niet aanbrandt.
  5. Niet alleen omdat het oog ook wat wil, maar ook omdat het zo lekker is: gril per persoon 2 garnalen. Smeer de garnalen in met wat olijfolie. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Gril de garnalen op een gloeiendhete grill tot ze een mooie grillstreep hebben. Strooi de peterselie over de garnalen. Schenk de zeevruchtensoep in kommen en maak af met de gegrilde garnalen. Serveer met partjes verse citroen.

Receptuur en foto: Food Love and Happiness