
Ravioli zijn gevulde pastakussentjes, die in combinatie met de juiste saus hemels smaken. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de supermarkt of zelf maken door pastabladen te vullen en vervolgens in vormpjes te drukken. Loop het water je al in de mond? Dit zijn onze favoriete recepten voor ravioli.
Lees verder na de advertentie
Recepten voor ravioli
Het klinkt als een flink karwei, maar zelf ravioli maken is gelukkig helemaal niet moeilijk. Zeker met een speciale stempel om de vormpjes mee te maken is het zo gedaan.
De belangrijkste tip? Stop niet teveel vulling in de pastakussentjes, anders breken ze open tijdens het koken. Tegenwoordig koop je ook verse ravioli in de supermarkt, dat is natuurlijk nog makkelijker.
Bestel nu
Foodies Italië€ 7.50- Maak zoete recepten met citroen
- Leer alles over wijnen van de Etna
- Ontvang gratis mini-kaasgids

Onze favoriete ravioli recepten
Of je ze nu zelf maakt of kant-en-klaar koopt; dit zijn onze favoriete recepten voor ravioli!

Pompoenravioli met romige walnotensaus
Dit ravioli recept laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf verse pasta maken kan.

Ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie
Ken je de pittige Italiaanse worst ‘nduja al? Deze smaakt heerlijk in diverse pastagerechten, waaronder deze ravioli met zijdezachte eidooiers en salie.

Ravioli van bietjes met geitenkaas
Lekker eten is Francine van @heerlijkehappen bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan wilde ze graag weten wat er elke avond op tafel kwam te staan. Het antwoord was standaard “lekker”, en dat was het ook altijd.

Paddenstoelen-ravioli
Gebruik voor de beste smaakervaring verschillende paddenstoelen. Vaak kun je een mix van diverse paddenstoelen kopen bij de groenteboer of in de supermarkt.

Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Beurre noisette is een heerlijke botersaus die elk gerecht lekkerder maakt. Zo ook een van onze favoriete recepten voor ravioli, deze variant met ricottavulling, courgette én beure noisette. Probeer maar eens uit!

Ravioli met pompoen en schapenkaas
De saus maak je met groentebouillon, walnoten en balsamico. In dit recept maak je overigens de ravioli helemaal from scratch, wat het nóg lekkerder maakt.

Ravioli met rivierkreeft en romige kerriebouillon
Rivierkreeftjes maken haast elk gerecht net even wat chiquer, zo ook in dit recept voor ravioli met rivierkreeft en romige kerriebouillon. Die bouillon klinkt overigens net zo lekker als dat ‘ie smaakt, wat dat betreft is dit dan ook een recept om indruk mee te maken.

Pompoenravioli met romige walnotensaus
Dit ravioli recept laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf verse pasta maken kan.
Ingrediënten
- 300 g pastabloem (type 00)
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 8 el olijfolie
- zout en peper
- 1 flespompoen
- 50 g parmezaan
- 10 blaadjes salie
- 2 el rodewijnazijn
- 1 ui
- 1 el boter
- 100 g walnoten
- 300 ml groentebouillon
- 200 g crème fraîche
Benodigdheden
- vershoudfolie
- raviolistempel
Bereiding
Kneed in minimaal 10 minuten de pastabloem, de eieren, de eidooier, ¼ van de olijfolie en een snufje zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het op een koele plaats ca. 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schil de pompoen en halveer hem. Verwijder de kern met de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Verdeel de pompoen over een bakplaat en bedruppel hem met ¼ van de olijfolie. Rooster de pompoen ca. 15 minuten in de oven.
Prak de pompoen grof. Rasp de parmezaan. Was de salie en hak de helft blaadjes grof. Meng de parmezaan en de gehakte salie met de pompoen en breng het geheel op smaak met zout, peper en de rodewijnazijn.
Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit er de ui ca. 2 minuten in. Voeg de helft van de walnoten toe en bak ze goudbruin. Blus het geheel af met de bouillon en voeg de crème fraîche toe. Breng aan de kook en pureer het geheel glad met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper. Rooster de overige walnoten goudbruin in een droge pan.
Maak met een pastamachine dunne vellen van het pastadeeg. Verdeel de pompoenvulling in hoopjes over het pastadeeg en leg er een vel pastadeeg bovenop. Druk de vulling een beetje plat en steek met een raviolistempel ravioli uit het deeg met vulling. Druk de deegranden van de ravioli goed op elkaar, zodat er geen lucht tussen zit.
Kook de ravioli ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Schep de ravioli uit de pan en laat ze kort uitlekken. Verdeel ze over borden en schep er de warme walnotensaus overheen. Strooi er de geroosterde walnoten en de overige salie overheen en bedruppel met de rest van de olijfolie.
Foto: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Willemijn van der Kamp
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Onze tips

De beste tips om zelf pasta te maken

Eidooiers of eigeel over? Dit maak je ermee

Snelle pasta: 11x recepten die binnen een half uur op tafel staan

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.