Recepten voor ravioli
Het klinkt als een flink karwei, maar zelf ravioli maken is gelukkig helemaal niet moeilijk. Zeker met een speciale stempel om de vormpjes mee te maken is het zo gedaan. De belangrijkste tip? Stop niet teveel vulling in de pastakussentjes, anders breken ze open tijdens het koken. Tegenwoordig koop je ook verse ravioli in de supermarkt, dat is natuurlijk nog makkelijker. Of je ze nu zelf maakt of kant-en-klaar koopt; dit zijn onze favoriete recepten voor ravioli!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie
Ken je de pittige Italiaanse worst ‘nduja al? Deze smaakt heerlijk in diverse pastagerechten, waaronder deze ravioli met zijdezachte eidooiers en salie.
> naar het recept: ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie
Ravioli van bietjes met geitenkaas
Lekker eten is Francine van @heerlijkehappen bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan wilde ze graag weten wat er elke avond op tafel kwam te staan. Het antwoord was standaard “lekker”, en dat was het ook altijd. Net als dit heerlijke recept overigens, dat ze voor ons maakte.
> naar het recept: ravioli van bietjes met geitenkaas
Paddenstoelen-ravioli
Deze ravioli smaakt net zo feestelijk als dat ‘ie eruit ziet. Gebruik voor de beste smaakervaring verschillende paddenstoelen. Vaak kun je een mix van diverse paddenstoelen kopen bij de groenteboer of in de supermarkt.
> naar het recept: paddenstoelen-ravioli
Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Beurre noisette is een heerlijke botersaus die eigenlijk elk gerecht lekkerder maakt. Zo ook een van onze favoriete recepten voor ravioli, deze variant met ricottavulling, courgette én beure noisette. Probeer maar eens uit!
> naar het recept: ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Nog meer recepten voor ravioli:
Ravioli met pompoen en schapenkaas
Deze herfstachtige variant is bij ons favoriet in het najaar, zeker rond de feestdagen. De smaken van pompoen en schapenkaas passen perfect bij elkaar. De saus maak je met groentebouillon, walnoten en balsamico. In dit recept maak je overigens de ravioli helemaal from scratch, wat het nóg lekkerder maakt.
> naar het recept: ravioli met pompoen en schapenkaas
Pompoenravioli met romige walnotensaus
De dagen mogen dan donkerder zijn, maar een verwarmend gerecht met noten na een lekkere wandeling in het bos, dat is pure verwennerij. De pompoenravioli met romige walnotensaus is perfect voor zo’n dag.
> naar het recept: pompoenravioli met romige walnotensaus
Ravioli met rivierkreeft en romige kerriebouillon
Rivierkreeftjes maken haast elk gerecht net even wat chiquer, zo ook in dit recept voor ravioli met rivierkreeft en romige kerriebouillon. Die bouillon klinkt overigens net zo lekker als dat ‘ie smaakt, wat dat betreft is dit dan ook een recept om indruk mee te maken.
> naar het recept: ravioli met rivierkreeft en romige kerriebouillon
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!