Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ravioli van bietjes met geitenkaas

Ravioli van bietjes met geitenkaas

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Lekker eten is Francine van @heerlijkehappen bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan wilde ze graag weten wat er elke avond op tafel kwam te staan. Het antwoord was standaard “lekker”, en dat was het ook altijd. Toen ze begin twintig was, begon ze zelf te kokkerellen en maakte ze van elk diner voor vrienden een feestje. Dat doet ze nog steeds maar het koken en bakken is inmiddels uitgegroeid tot haar werk. Zo is Francine tegenwoordig foodstylist, foodfotograaf, receptontwikkelaar én algehele lekkerbek. Op social media deelt ze dagelijks haar recepten.

Bereiding

  1. Meng voor het deeg 100 g semola met de bloem en een snuf zout. Stort dit op je werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en schep de bietenpuree erbij. Meng met een vork alles door elkaar.

  2. Kneed ongeveer 10 minuten tot je een mooie deegbal krijgt. Duw flink met je handen in het deeg tijdens het kneden. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  3. Doe voor de vulling de geitenkaas met de courgette en de sjalot in een keukenmachine. Pulseer tot je een grove puree hebt. Breng op smaak met wat peper en zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Duw nadat het deeg heeft gerust de deegbol plat en draai een lapje door de pastamachine, op de stand met de grootste opening. Vouw de buitenkanten naar binnen en draai nogmaals door de machine. Herhaal dit telkens terwijl je de opening steeds een stand kleiner zet. Stop wanneer het pastavel ongeveer 1 mm dik is.

  5. Strooi wat semola op je werkblad en leg het pastavel erop. Vouw het 1 keer dubbel en vouw vervolgens weer terug. Druk met een raviolisteker op de ene helft rondjes in het deeg. Vul de rondjes met kleine hoopjes van de geitenkaasvulling. Elk hoopje bekleedt ongeveer ⅔ van de ravioli.

  6. Doop je vingers in een kommetje water en maak de randjes van de ravioli nat. Vouw vervolgens de andere helft van het pastavel over de
    hoopjes. Duw de lucht weg rond de pastahoopjes en steek de ravioli uit met de raviolisteker. Duw de randjes goed dicht.

  7. Breng een pan met water en wat zeezout aan de kook. Laat de ravioli voorzichtig in het water glijden als deze kookt. De ravioli hoeft maar kort te koken, zodra ze gaan drijven zijn ze gaar.

  8. Verhit intussen voor de garnering de olijfolie in een koekenpan samen met de takjes salie en tijm. Bak op laag vuur tot de aroma’s vrijkomen. Haal de takjes kruiden uit de pan en leg ze op een keukenpapiertje.

  9. Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan en bak ze kort in de pan met olijfolie. Schep ze vervolgens op borden en garneer met de gebakken kruiden.

Per portie: 580 kcal | 64 g koolhydraten | 22 g eiwit | 26 g vet

Van Francine (@heerlijkehappen)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)