Bereiding

 1. Meng voor het deeg 100 g semola met de bloem en een snuf zout. Stort dit op je werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en schep de bietenpuree erbij. Meng met een vork alles door elkaar.
 2. Kneed ongeveer 10 minuten tot je een mooie deegbal krijgt. Duw flink met je handen in het deeg tijdens het kneden. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
 3. Doe voor de vulling de geitenkaas met de courgette en de sjalot in een keukenmachine. Pulseer tot je een grove puree hebt. Breng op smaak met wat peper en zet in de koelkast tot gebruik.
 4. Duw nadat het deeg heeft gerust de deegbol plat en draai een lapje door de pastamachine, op de stand met de grootste opening. Vouw de buitenkanten naar binnen en draai nogmaals door de machine. Herhaal dit telkens terwijl je de opening steeds een stand kleiner zet. Stop wanneer het pastavel ongeveer 1 mm dik is.
 5. Strooi wat semola op je werkblad en leg het pastavel erop. Vouw het 1 keer dubbel en vouw vervolgens weer terug. Druk met een raviolisteker op de ene helft rondjes in het deeg. Vul de rondjes met kleine hoopjes van de geitenkaasvulling. Elk hoopje bekleedt ongeveer ⅔ van de ravioli.
 6. Doop je vingers in een kommetje water en maak de randjes van de ravioli nat. Vouw vervolgens de andere helft van het pastavel over de
  hoopjes. Duw de lucht weg rond de pastahoopjes en steek de ravioli uit met de raviolisteker. Duw de randjes goed dicht.
 7. Breng een pan met water en wat zeezout aan de kook. Laat de ravioli voorzichtig in het water glijden als deze kookt. De ravioli hoeft maar kort te koken, zodra ze gaan drijven zijn ze gaar.
 8. Verhit intussen voor de garnering de olijfolie in een koekenpan samen met de takjes salie en tijm. Bak op laag vuur tot de aroma’s vrijkomen. Haal de takjes kruiden uit de pan en leg ze op een keukenpapiertje.
 9. Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan en bak ze kort in de pan met olijfolie. Schep ze vervolgens op borden en garneer met de gebakken kruiden.

Per portie (3): ca. 580 kcal
22 g eiwit | 26 g vet | 64 g koolhydraten

Van Francine (@heerlijkehappen)