Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Ravioli met pompoen en schapenkaas

Ravioli met pompoen en schapenkaas

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Voor de pasta

Voor de vulling

Voor de saus

Voor erbij

Bereiding

  1. Zeef voor de pasta de bloem op een schoon werkblad en maak een kuil in het midden. Breek de eieren in de kuil. Meng met je vingertoppen geleidelijk de bloem met de eieren. Voeg een flinke snuf zout toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak hem in vershoudfolie en laat in de koelkast rusten terwijl je de vulling maakt.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schil voor de vulling de pompoen (of laat de schil eraan zitten) en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in parten. Verdeel de pompoenparten over een met olijfolie ingevet bakblik. Leg de knoflookteentjes erbij. Bestrooi het geheel met wat zout en besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen 35-40 minuten in de oven tot je er gemakkelijk doorheen kunt prikken met een vork. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  3. Doe de afgekoelde pompoen in een kom. Knijp de knoflook uit de schil en doe hem bij de pompoen. Prak de pompoen met een vork of puree stamper grof. Meng de salie en de ricotta door de pompoen en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  4. Zet een pastamachine klaar. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol de stukken deeg met de pastamachine uit tot lange banen. Doe dit in verschillende stappen, begin bij de dikste stand en werk in 3-4 stappen toe naar de op één na dunste stand.

  5. Verdeel met een eetlepel de pompoenvulling in hoopjes over 2 van de pastavellen, laat daarbij telkens ca. 4 cm vrij tussen de hoopjes. Bestrijk het deeg tussen de vulling lichtjes met een nat kwastje. Leg de overige deegvellen zorgvuldig over de vulling. Druk het deeg rondom de hoopjes vulling op elkaar maar zorg daarbij dat er zo min mogelijk lucht onder het deeg blijft zitten. Steek de ravioli uit met een uitsteekvorm naar keuze. Leg de ravioli op een met bloem bestoven theedoek als je ze direct gaat gebruiken. Maak je ze van tevoren? Dan kun je ze het beste invriezen. Leg ze dan op een laag folie op een schaal en dek ze ook weer af met folie.

  6. Verwarm voor de saus de bouillon in een pannetje. Voeg de walnoten, de walnootolie en de balsamico toe. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over in een ruime pan om er straks de pasta doorheen te mengen.

  7. Breng in een grote pan water met zout aan de kook en kook er de ravioli in 3-4 minuten beetgaar in. Schep de ravioli met een schuimspaan uit het water en leg ze voorzichtig in de pan met de saus. Meng voorzichtig door elkaar.

  8. Verdeel de ravioli met de saus over diepe borden. Verdeel de rozijnen en de geroosterde walnoten eroverheen en maak af met de schapen kaas.

Per portie: 713 kcal | 74 g koolhydraten | 31 g eiwit | 32 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)