Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

de dressing

Bereiding

  1. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje. Zet opzij terwijl je de salade maakt.

  2. Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster er de pijnboompitten een paar minuten in tot ze goudbruin zijn. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet apart.

  3. Bestrijk de snijkant van de perziken met een kwastje met de olijfolie. Leg de perziken met de snij kant naar beneden in de grillpan en gril tot ze grillstrepen hebben en gekaramelliseerd zijn.

  4. Verdeel de rucola over een schaal of een groot bord. Verdeel de serranoham en de perziken eroverheen. Leg de burrata in het midden. Haal de knoflook uit de dressing. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de pijnboompitten en het basilicum. Serveer met knapperig brood.

Per portie: 465 kcal | 14 g koolhydraten | 22 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Lottie Covell

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (31 stemmen)