Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gegrilde perzik met burrata en serranoham

Gegrilde perzik met burrata en serranoham

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

De romige kaas burrata is waanzinnig populair. Wij snappen goed waarom; wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Doe er je voordeel mee en verwerk het in je voorgerecht of serveer met wat brood als hoofdgerecht. De combinatie met gegrilde perzik en serranoham is fantastisch.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

de dressing

De romige kaas burrata is waanzinnig populair. Wij snappen goed waarom; wanneer je deze verleidelijke kaas aan je gerecht toevoegt heb je al snel wat bijzonders op tafel staan. Doe er je voordeel mee en verwerk het in je voorgerecht of serveer met wat brood als hoofdgerecht. De combinatie met gegrilde perzik en serranoham is fantastisch.
Tip
De Italiaanse kaas is tegenwoordig bij de meeste grote supermarkten wel te koop. Kun je het toch niet vinden? Ga dan eens langs bij een delicatessenwinkel of vervang het door mozzarella (minder romig) of stracciatella (superromig). Ook lekker om eens te proberen ter variatie van dit recept.

Bereiding

  1. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje. Zet opzij terwijl je de salade maakt.

  2. Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster er de pijnboompitten een paar minuten in tot ze goudbruin zijn. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet apart.

  3. Bestrijk de snijkant van de perziken met een kwastje met de olijfolie. Leg de perziken met de snij kant naar beneden in de grillpan en gril tot ze grillstrepen hebben en gekaramelliseerd zijn.

  4. Verdeel de rucola over een schaal of een groot bord. Verdeel de serranoham en de perziken eroverheen. Leg de burrata in het midden. Haal de knoflook uit de dressing. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de pijnboompitten en het basilicum. Serveer met knapperig brood.

Per portie: 465 kcal | 14 g koolhydraten | 22 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Lottie Covell

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (72 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!