Advertentie
Dat gezond eten niet veel tijd hoeft te kosten, bewijzen deze recepten wel. Deze heerlijke salades zet je in een mum van tijd op tafel, voor de lunch of het avondeten. Binnen een kwartiertje ben je klaar, beloofd!
Recepten voor snelle salades
Ben je op zoek naar recepten voor snelle salades? We’ve got you! Onderstaande snelle salade recepten zijn makkelijk te maken, zitten bomvol smaak en staan in een mum van tijd op tafel. Wat wil je nog meer? Zo heb je geen excuus meer om in verband met tijdsnood pizza te bestellen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Snelle salades:
Griekse tortellinisalade
Maak eens een Griekse salade met een twist. De toegevoegde tortellini maakt deze salade een echte maaltijd. Geloof ons maar, zodra je dit recept eenmaal geprobeerd hebt wil je ‘m meerdere keren per week maken.
Wedge salad met blauwe-kaas-bieslookdressing
Een wedge salad is het ultieme low-carb gerecht. In plaats van brood of tortilla’s gebruik je een mooi groot blad sla. Dat is een win-win situatie: hartstikke lekker en gezond!
Nieuwe aardappelsalade met pastrami
Nieuwe aardappels behoren tot de eerste oogst van het jaar. Doordat deze aardappelen zo vroeg in het jaar geoogst worden hebben ze een heerlijke smaak en textuur. Zijn ze niet (meer) in het seizoen? Met gewone aardappels kun je deze heerlijke salade natuurlijk ook maken, al zal de smaak wat minder zacht en romig zijn.
Courgettesalade met olijven
Courgette is een ontzettend veelzijdige groente. Meestal eten we de groente los maar maak er ook eens een salade van met olijven. Dat is een klassieke mediterrane combi en na het proeven van dit gerecht snap je maar wat goed waarom.
Salade met peer en limoen van Marleen van Es
Deze frisse salade met peer en limoen heb je in een handomdraai gemaakt. Vind je koriander naar zeepsop smaken? Vervang het kruid dan gerust door peterselie. Maak gerust extra veel van deze salade. Dan heb je morgen ook nog een lekkere lunch.
Salade met manchego, rozijnen, anijschampignons, zeekraal en acetostroop
Deze salade bevat een hele lijst aan ingrediënten maar laat je daardoor niet afschrikken. Ze hebben elk hun eigen functie in de salade en je wilt ze zeker niet achterwege laten. Proef maar!
Warmgerookte zalm met spinazie en dragon-yoghurtdressing
Deze heerlijke maaltijdsalade met warmgerookte zalm en spinazie is vol van smaak en staat binnen een mum van tijd op tafel. Perfect voor op een warme zomerdag waarbij je niet te lang boven de pannen wilt hangen.
Geplette-komkommersalade
Geplette-komkommersalade is een onmiskenbare klassieker uit de Chinese keuken. Door de komkommers te pletten, ontstaat er meer oppervlak en kunnen ze beter de dressing opnemen. Hoe langer je de salade laat staan, hoe lekkerder hij wordt. Maak ‘m dus gerust de avond van tevoren.
Zomerse salade met grapefruit en burrata
Romige burrata en zoetzure grapefruit zijn een lekkere basis voor een frisse zomerse salade. Het romige van de burrata gaat mooi samen met het frisse van de grapefruit. Wil je de salade wat vullender maken? Voeg dan wat gekookte quinoa toe.
Salade met kip, avocado en radijs
Deze salade is supersimpel maar zo ontzettend lekker. De salade met kip, avocado en radijs is echt een allemansvriend. Wij kennen maar weinig mensen die ‘m niet lusten.
Paksoisalade met mango, rode ui en kokos
Een salade met paksoi is niet alleen gezond, het is ook erg lekker en verfrissend. Zeker in combinatie met mango, rode uit en kokos. Dat is echt Aziatisch eten maar dan in een fris jasje.
Radijssalade met sinaasappel en eendenborst
Sinaasappel en eendenborst zijn een match made in heaven. Wanneer je ze samen in een salade stopt, is het een feestje voor je smaakpupillen. Wat denk je bijvoorbeeld van dit salade recept?
Thaise citrussalade
In het pomelo-seizoen is deze salade de ster van je diner. Pomelo verrijkt namelijk de smaak met bittere componente. Zo samen met het zure, zoute en zoete krijg je een mooie balans van alle basissmaken. Probeer maar!
Onze favoriete snelle salade:
Griekse tortellinisalade
Maak eens een Griekse salade met een twist. De toegevoegde tortellini maakt deze salade een echte maaltijd. Geloof ons maar, zodra je dit recept eenmaal geprobeerd hebt wil je ‘m meerdere keren per week maken.
Ingrediënten
- 220 g tortellini (met kaas)
- 200 g trostomaten
- 8 mini-komkommers
- 1/2 rode ui
- 125 g feta
- 100 g groene olijven
- sap van 1/2 citroen
- 2 takjes verse dille
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
Hak de dille fijn.
Kook de tortellini gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking staat vermeld. Giet af en doe in een schaal. Voeg 1 el olijfolie, het sap van een halve citroen, wat peper en zout en de gehakte dille toe.
Snijd de tomaten in parten, de rode ui in halve ringen, de komkommer in plakjes en halveer de olijven. Doe dit bij de tortellini. Meng door elkaar.
Verkruimel de feta over de salade.
Receptuur & fotografie: Uit Paulines Keuken
Lees meer over salades:
Onze tips
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.