Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Thaise citrussalade

Thaise citrussalade

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

In het pomelo-seizoen is deze salade de ster van je diner. Pomelo verrijkt de smaak met bittere componenten en samen met het zure, zoute en zoete krijg je een mooie balans van alle basissmaken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In het pomelo-seizoen is deze salade de ster van je diner. Pomelo verrijkt de smaak met bittere componenten en samen met het zure, zoute en zoete krijg je een mooie balans van alle basissmaken.

Bereiding

  1. Begin met de dressing. Hak de gember en Spaanse peper fijn. Doe ze in een kom en pers dan de knoflook en limoenen uit.

  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Schil de pomelo en sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de rode ui in de lengte in dunne plakjes. Hak de pinda’s. Doe de schoongemaakte citruspartjes, sla, rode ui en kruiden in een kom. Giet er de dressing over en gebruik de geroosterde kokosvlokken en pinda’s als topping.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Vegan street food

€ 19,99
cover vegan street food
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!