Thaise citrussalade
Eenvoudig4 personen15 minuten bereiden
In het pomelo-seizoen is deze salade de ster van je diner. Pomelo verrijkt de smaak met bittere componenten en samen met het zure, zoute en zoete krijg je een mooie balans van alle basissmaken.
Ingrediënten
- 1 pomelo
- 2 sinaasappels
- ½ rode ui
- 30 g geroosterde pinda’s
- 1 kleine bindsla
- een handvol verse munt
- een handvol verse koriander
- een handvol taugé
- 15 g geroosterde kokosvlokken
- VOOR DE DRESSING
- 1 el fijngehakte gember
- 1 Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- het sap van 2 limoenen
- 2 el zoutarme tamari
- 2 el koudgeperste koolzaadolie
- 2 el kokossuiker
- 1-2 tl Himalayazout (of naar smaak)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Begin met de dressing. Hak de gember en Spaanse peper fijn. Doe ze in een kom en pers dan de knoflook en limoenen uit.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Schil de pomelo en sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de rode ui in de lengte in dunne plakjes. Hak de pinda’s. Doe de schoongemaakte citruspartjes, sla, rode ui en kruiden in een kom. Giet er de dressing over en gebruik de geroosterde kokosvlokken en pinda’s als topping.

Recept uit het boek
Vegan street food