Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Geplette-komkommersalade

Geplette-komkommersalade

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Geplette-komkommersalade is een onmiskenbare klassieker uit de Chinese keuken. Door de komkommers te pletten, ontstaat er meer oppervlak en kunnen ze beter de dressing opnemen. Hoe langer je de salade laat staan, hoe lekkerder hij wordt.

Bereiding

  1. Leg de komkommer op een snijplank en plet hem met een deegroller tot hij zachter wordt en in grove stukken uit elkaar valt. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in hapklare stukken. Doe de komkommer in een zeef boven een kom en meng met het zout. Zet ca. 1 uur in de koelkast.

  2. Klop intussen de knoflook met de azijn en de suiker door elkaar in een kom. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Spoel de komkommer af met koud water en laat heel goed uitlekken. Meng de komkommer met de dressing in de kom en roer de chiliolie erdoorheen. Laat de salade eerst goed koud worden in de koelkast voor je hem serveert.

Per portie: 106 kcal | 19 g koolhydraten | 1 g eiwit | 3 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Myles Williamson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)