Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Salade van lof, sinaasappel pimenton-amandelen en geitenkaas

Salade van lof, sinaasappel pimenton-amandelen en geitenkaas

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Janneke: "Ken je die witlofsalade met mandarijntjes van vroeger nog? Deze salade zou je de volwassen versie daarvan kunnen noemen. De zoete, sappige sinaasappel doet het geweldig als tegenhanger van de ietsje bittere witlof, de pittige amandelen en het zuivelige van de geitenkaas. Voor de afwisseling kun je de amandelen vervangen door zwarte olijven."

Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de amandelen goudbruin. Bestrooi met een klein snufje pimentón, een klein snufje zout en desgewenst ook een klein snufje cayennepeper. Hussel en bewaar.

  2. Pel de sinaasappels en verwijder ook zoveel mogelijk van de bittere witte velletjes. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en doe dat boven een kommetje, zodat je het sap opvangt.

  3. Voeg de sherryazijn en de rest van de olijfolie toe aan het opgevangen sinaasappelsap. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer tot een dressing.

  4. Schik de witlof en partjes sinaasappel op twee borden en druppel er de dressing over. Verkruimel de geitenkaas boven de salade en bestrooi met de pimentón-amandelen.

Receptuur: Janneke Vreugdenhil, Fotografie: Sven Benjamins, Styling: Ingrid van Kuringen, Foodstyling: Julie Teeken

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Eten als medicijn – Hart

€ 27,50
Eten als medicijn hart