Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de amandelen goudbruin. Bestrooi met een klein snufje pimentón, een klein snufje zout en desgewenst ook een klein snufje cayennepeper. Hussel en bewaar.
  2. Pel de sinaasappels en verwijder ook zoveel mogelijk van de bittere witte velletjes. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en doe dat boven een kommetje, zodat je het sap opvangt.
  3. Voeg de sherryazijn en de rest van de olijfolie toe aan het opgevangen sinaasappelsap. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer tot een dressing.
  4. Schik de witlof en partjes sinaasappel op twee borden en druppel er de dressing over. Verkruimel de geitenkaas boven de salade en bestrooi met de pimentón-amandelen.

Tip: Liever geen zuivel? Vervang de geitenkaas door veganistische witte kaas (type feta), of laat hem gewoon weg

Eten als medicijn – Hart

Uit het boek:

Eten als medicijn – Hart
€27,50

Receptuur: Janneke Vreugdenhil, Fotografie: Sven Benjamins, Styling: Ingrid van Kuringen, Foodstyling: Julie Teeken