Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
aardappelsalade met pastrami

Nieuwe aardappelsalade met pastrami

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Nieuwe aardappels behoren tot de eerste oogst van het jaar. Doordat deze aardappelen zo vroeg in het jaar geoogst worden hebben ze een heerlijke smaak en textuur. Deze nieuwe aardappelsalade met pastrami zet je in een mum van tijd op tafel.
Tip
Zijn nieuwe aardappels niet (meer) in het seizoen? Met gewone aardappels kun je deze heerlijke salade natuurlijk ook maken, al zal de smaak wat minder zacht en romig zijn.

Bereiding

  1. Roer voor de dressing de mayonaise, de mierikswortel, de sjalotjes, de augurk en 1 tl zuur van de augurken in een grote kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Kook de aardappels in kokend water gaar. Giet af en laat ca. 5 minuten afkoelen. Halveer de aardappels in de lengte en voeg ze toe aan de dressing. Voeg de pastrami toe en spatel voorzichtig door elkaar. Verdeel de waterkers over borden.  Verdeel de aardappelsalade eroverheen. Bestrooi met de bieslook.

Per portie: 436 kcal | 29 g koolhydraten | 14 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (8 stemmen)