Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Wedge salad met blauwe-kaas-bieslookdressing

Wedge salad met blauwe-kaas-bieslookdressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een wedge salad is het ultieme low-carb gerecht. In plaats van brood of tortilla's gebruik je een mooi groot blad sla. Lekker (en) gezond!

Bereiding

  1. Snijd de kropjes sla in de lengte in vieren en leg ze op een schaal. Klop in een kom de yoghurt met de olie, de azijn, het knoflookpoeder en wat zout en peper. Verkruimel de kaas erboven en meng erdoorheen. Roer ¾ van de bieslook erdoorheen. Voeg een scheutje water toe als de dressing te dik is.

  2. Verhit een droge grill- of koekenpan op hoog vuur en bak er het spek in ca. 2 minuten per zij de goudbruin en knapperig in. Hak het spek fijn. Sprenkel de dressing over de sla en bestrooi met het spek en de overige bieslook.

Per portie: 257 kcal | 5 g koolhydraten | 14 g eiwit | 19 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: James Lee Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)