Advertentie
Tijdens de feestdagen genieten wij graag van de baksels die niet teveel tijd en moeite kosten maar bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren. Daarom delen wij zes heerlijke crumbles voor kerst. Met als afsluiter één van de meest bekeken recepten op onze website!
Zoet fruit, een laagje knapperige kruimels en winterse specerijen. Deze crumbles zijn stuk voor stuk geschikt voor kerst. Niet alleen omdat je dit kerstdessert gemakkelijk kan voorbereiden maar ook omdat het eenvoudig te serveren is. Bijvoorbeeld met een bolletje ijs, schepje saus of met zijn allen gezellig lepelen uit de ovenschaal. Benieuwd hoe je deze perfecte afsluiter van de maaltijd maakt? Bekijk onze favoriete kerst crumble recepten dan maar snel!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kerst crumbles:
Crumble met appel, peer en kaneel
De kaneel is verwarmend en haalt de smaken van de appel en peer echt omhoog. Deze kerst crumble smaakt de hele herfst en winter heerlijk.
Rabarbercrumble met steranijs
Mocht je nog wat ingemaakte rabarber van de lente over hebben, probeer dan eens deze kerst crumble. Door de steranijs krijgt deze crumble een geweldig winters gevoel.
Peren-bastognecrumble
Voor als je echt geen tijd hebt. Deze crumble met peer en bastogne heb je in een kwartiertje op tafel.
Bramencrumble met custard
De custard in deze crumble vermengt zich heerlijk met de bramen. Met deze grote schaal vol zoetigheid maak je elke gast blij. Wil je uitpakken? Serveer er een bolletje zelfgemaakt ijs bij.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Verwarm de slagroom met het merg in een pan en verwarm het vanillestokje mee. Laat de room niet koken. Meng de eidooiers met de suiker en roer 1 el bloem erdoorheen.
Giet de hete room al roerend bij het dooiermengsel. Doe het geheel terug in de pan en verhit al roerend tot het dik wordt.
Was de bramen voorzichtig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de bramen over de bodem van een ingevette ovenschaal. Giet de custard over de bramen en strijk het geheel glad.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Wrijf 50 g bloem, de basterdsuiker, 2 el boter en een snufje zout samen tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de custard en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven. Serveer warm met eventueel nog wat verse bramen.
Appel-cranberrycrumble met room
Deze crumble met appel en cranberry is het perfecte toetje voor kerst. Want door de cranberry’s krijgt de crumble een heerlijke frisse smaak. Ideaal als je al wat gangen achter de kiezen hebt.
Appelcrumble met kaneelcustard
Deze klassieke appelcrumble staat met recht op nummer 1. De lezers zijn fan, wij zijn fan en we kunnen hier geen genoeg van krijgen. Eet smakelijk!
Onze tips
Hoe heurt het aan de kersttafel?
11x de lekkerste recepten voor appeltaart bakken
10x een feestelijk kerst dessert voor de feestdagen
Dit zijn dé oplossingen voor kerst stress in de keuken
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.