Advertentie
Tijdens de feestdagen genieten wij graag van de baksels die niet teveel tijd en moeite kosten maar bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren. Daarom delen wij zes heerlijke crumbles voor kerst. Met als afsluiter één van de meest bekeken recepten op onze website!
Kerst crumbles
Zoet fruit, een laagje knapperige kruimels en winterse specerijen. Deze crumbles zijn stuk voor stuk geschikt voor kerst. Niet alleen omdat je dit kerstdessert gemakkelijk kan voorbereiden maar ook omdat het eenvoudig te serveren is. Bijvoorbeeld met een bolletje ijs, schepje saus of met zijn allen gezellig lepelen uit de ovenschaal.
Benieuwd hoe je deze perfecte afsluiter van de maaltijd maakt? Bekijk onze favoriete kerst crumble recepten dan maar snel of bestel ons Grote Kerstnummer voor nóg meer inspiratie:
Het grote kerstnummer
Bestel nu € 12.50- 90+ kerstrecepten
- Het grote kerstnummer als eerste in huis
- Inclusief Jamie Oliver recepten
Crumble recepten:
Peren-bastognecrumble
Voor als je echt geen tijd hebt. Deze crumble met peer en bastogne heb je in een kwartiertje op tafel.
Appelcrumble met kaneelcustard
Deze klassieke appelcrumble staat met recht in deze lijst. De lezers zijn fan, wij zijn fan en we kunnen hier geen genoeg van krijgen. Eet smakelijk!
Crumble met appel, peer en kaneel
De kaneel is verwarmend en haalt de smaken van de appel en peer echt omhoog. Deze kerst crumble smaakt de hele herfst en winter heerlijk.
Bramencrumble met custard
De custard in deze crumble vermengt zich heerlijk met de bramen.
Appel-cranberrycrumble met room
Deze crumble met appel en cranberry is het perfecte toetje voor kerst. Want door de cranberry’s krijgt de crumble een heerlijke frisse smaak. Ideaal als je al wat gangen achter de kiezen hebt.
Rabarbercrumble met steranijs
Mocht je nog wat ingemaakte rabarber van de lente over hebben, probeer dan eens deze kerst crumble. Door de steranijs krijgt deze crumble een geweldig winters gevoel.
Peren-bastognecrumble
Voor als je echt geen tijd hebt. Deze crumble met peer en bastogne heb je in een kwartiertje op tafel.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de peer over 4 ovenvaste schaaltjes.
Verkruimel de kandijkoeken grof en kneed er de boter doorheen. Strooi de kruimels over de peer. Bak het geheel ca. 10 minuten in de oven. Lekker met slagroom.
Foto’s: foodies
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Hoe heurt het aan de kersttafel?
11x de lekkerste appeltaart recepten om te bakken
10x een feestelijk kerst dessert voor de feestdagen
Dit zijn dé oplossingen voor kerst stress in de keuken
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.