Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
crumbles bramen met custard

Crumble voor kerst: dit zijn de lekkerste variaties

Advertentie

Tijdens de feestdagen genieten wij graag van de baksels die niet teveel tijd en moeite kosten maar bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren. Daarom delen wij zes heerlijke crumbles voor kerst. Met als afsluiter één van de meest bekeken recepten op onze website!

Zoet fruit, een laagje knapperige kruimels en winterse specerijen. Deze crumbles zijn stuk voor stuk geschikt voor kerst. Niet alleen omdat je dit kerstdessert gemakkelijk kan voorbereiden maar ook omdat het eenvoudig te serveren is. Bijvoorbeeld met een bolletje ijs, schepje saus of met zijn allen gezellig lepelen uit de ovenschaal. Benieuwd hoe je deze perfecte afsluiter van de maaltijd maakt? Bekijk onze favoriete kerst crumble recepten dan maar snel!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kerst crumbles:

Cover voor

Crumble met appel, peer en kaneel

De kaneel is verwarmend en haalt de smaken van de appel en peer echt omhoog. Deze kerst crumble smaakt de hele herfst en winter heerlijk.

Naar het recept
Recepten met crumble rabarber

Rabarbercrumble met steranijs

Mocht je nog wat ingemaakte rabarber van de lente over hebben, probeer dan eens deze kerst crumble. Door de steranijs krijgt deze crumble een geweldig winters gevoel.

Naar het recept
Peren-bastognecrumble

Peren-bastognecrumble

Voor als je echt geen tijd hebt. Deze crumble met peer en bastogne heb je in een kwartiertje op tafel.

Naar het recept
redactiefavoriet
bramen crumble

Bramencrumble met custard

De custard in deze crumble vermengt zich heerlijk met de bramen. Met deze grote schaal vol zoetigheid maak je elke gast blij. Wil je uitpakken? Serveer er een bolletje zelfgemaakt ijs bij.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

½ vanillestokje
300 ml slagroom
3 eidooiers
50 g suiker
50 g + 1 el bloem
250 g bramen
25 g witte basterdsuiker
2 el + een beetje boter
zout
keukenpapier

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Verwarm de slagroom met het merg in een pan en verwarm het vanillestokje mee. Laat de room niet koken. Meng de eidooiers met de suiker en roer 1 el bloem erdoorheen.

  2. Giet de hete room al roerend bij het dooiermengsel. Doe het geheel terug in de pan en verhit al roerend tot het dik wordt.

  3. Was de bramen voorzichtig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de bramen over de bodem van een ingevette ovenschaal. Giet de custard over de bramen en strijk het geheel glad.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Wrijf 50 g bloem, de basterdsuiker, 2 el boter en een snufje zout samen tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de custard en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven. Serveer warm met eventueel nog wat verse bramen.

crumble

Appel-cranberrycrumble met room

Deze crumble met appel en cranberry is het perfecte toetje voor kerst. Want door de cranberry’s krijgt de crumble een heerlijke frisse smaak. Ideaal als je al wat gangen achter de kiezen hebt.

Naar het recept
appelcrumble met kaneelcustard

Appelcrumble met kaneelcustard

Deze klassieke appelcrumble staat met recht op nummer 1. De lezers zijn fan, wij zijn fan en we kunnen hier geen genoeg van krijgen. Eet smakelijk!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!