Rabarbercrumble met steranijs
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de rabarber en snijd hem in kleine stukken. Was de sinaasappel en de citroen, halveer ze en knijp het sap eruit. Meng de rabarber met de port, de suiker, 4 stuks steranijs, het sinaasappelsap en het citroensap. Dek het geheel af en zet het een nacht in de koelkast.
Meng de maïzena met 2 el koud water. Doe het rabarbermengsel in een pan en breng het aan de kook. Bind de rabarber snel met de maïzena en neem hem van het vuur. Verdeel de rabarbercompote over ovenvaste schaaltjes.
Haal uit de overige steranijs de zaadjes en maal ze fijn in een vijzel. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Kneed van de bloem, de basterdsuiker, de boter, de anijszaadjes en een snufje zout een kruimelig deeg.
Verdeel het deeg over de rabarber en bak de crumbles ca. 15 minuten in de oven.