Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Recepten met crumble rabarber

Rabarbercrumble met steranijs

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de rabarber en snijd hem in kleine stukken. Was de sinaasappel en de citroen, halveer ze en knijp het sap eruit. Meng de rabarber met de port, de suiker, 4 stuks steranijs, het sinaasappelsap en het citroensap. Dek het geheel af en zet het een nacht in de koelkast.

  2. Meng de maïzena met 2 el koud water. Doe het rabarbermengsel in een pan en breng het aan de kook. Bind de rabarber snel met de maïzena en neem hem van het vuur. Verdeel de rabarbercompote over ovenvaste schaaltjes.

  3. Haal uit de overige steranijs de zaadjes en maal ze fijn in een vijzel. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Kneed van de bloem, de basterdsuiker, de boter, de anijszaadjes en een snufje zout een kruimelig deeg.

  4. Verdeel het deeg over de rabarber en bak de crumbles ca. 15 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)