Appeltaart bakken
Weinig taarten zijn er zo geliefd als appeltaart. Niet gek want de combinatie van de friszoete appels met knapperig deeg is onweerstaanbaar. Bovendien kan je een appeltaart hartstikke eenvoudig thuis bakken. Dat levert niet alleen een traktatie op maar ook een heerlijk geurend huis. Daarom delen wij onze favoriete recepten om appeltaart te bakken met je, van klassiek tot met een twist.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Whiskey karamel appeltaart
Maak eens een volwassen appeltaart op zijn Engels. Deze taart heeft whiskey en rogge in het deeg. Dat klinkt niet alleen stoer maar smaakt ook nog eens hartstikke lekker. De smaakmaker van de vulling is gezouten karamel.
> naar het recept: whiskey karamel appeltaart
Appeltaart met frangipane en butterscotch
Serveer deze voortreffelijke appeltaart eventueel met een bolletje ijs om het feest compleet te maken. De saus is om je vingers bij af te likken zo lekker.
> naar het recept: appeltaart met frangipane en butterscotch
Appeltaart met banketbakkersroom
Er is weinig wat banketbakkersroom niet lekkerder maakt. Zo ook deze klassieke appeltaart. De banketbakkersroom maakt de appeltaart onweerstaanbaar romig. Je wilt nooit meer zonder.
> naar het recept: appeltaart met banketbakkersroom
Appeltaart met clotted cream-vulling
Vind je banketbakkersroom wat standaard? Dan is een vulling van clotted cream misschien wat voor jou. De clotted cream maakt de appeltaart lekker romig en de nootmuskaat geeft hem een kruidige twist.
> naar het recept: appeltaart met clotted cream-vulling
Appeltaartje met filodeeg
Een appeltaart is met filodeeg zo gemaakt. Het levert een flinterdun en extra knapperig korstje op. En het beste? Je hebt de taart al binnen een half uur op tafel staan.
> naar het recept: appeltaartje met filodeeg