Advertentie
Crumble recepten:
Recepten met crumble maak je met alle gemak. Het krokante laagje bestaat namelijk uit niets anders dan bloem en boter. Gebruik bij voorkeur roomboter, dat maakt wat mij betreft alles lekkerder. Vooral als dessert zijn recepten met crumble erg populair, zeker met seizoensfruit. Je hebt alleen vers fruit, een beetje suiker, bloem en boter nodig. De extra crunch die ontstaat is onweerstaanbaar. Bijkomend voordeel: crumbles staan vaak zo op tafel en de oven doet het meeste werk!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Apple crumble
Het lekkerste recept voor een goede ouderwetse apple crumble maak je bij foodies! Warme zoetzure apple crumble, een lekker makkelijk dessert voor een gure herfstdag of als afsluiting van een gezellig kerstdiner.
Bramencrumble met custard
Aan het eind van de zomer vind je vaak overal bramen in de natuur. We vertelden je al eerder alles over het plukken van bramen. Dit fruit is sappig en vol van smaak. In dit recept maak je een crumble met bramen en zelfgemaakte custard. Zelf custard maken is niet alleen lekker, het is ook nog eens makkelijker dan je denkt. Slagroom, eieren, suiker en vanille; meer heb je niet nodig voor een goede custard.
Gepocheerde peer met macadamiacrumble
Met dit recept maak je de crumble niet alleen met boter en bloem, je voegt namelijk gehakte macadamianoten toe. Macadamia wordt niet voor niets omschreven als de “koningin van de noten”. De noot heeft een milde, zoete smaak en is zelfs een beetje romig. De krokante kruimels passen perfect bij de gepocheerde peer.
Oldskool appelcrumble
Misschien doet dit gerecht een beetje winters aan, maar niets is minder waar. Dat neemt niet weg dat deze crumble het goed doet in het najaar, al kun je ‘m het hele jaar door maken. Van alle recepten met crumble beschouwen we deze een beetje als de basis. Friszure appels, krokante kruimels en eventueel een bolletje vanille-ijs. Loopt het water je al in de mond?
Dronken appelcrumble
Daar waar we het vorige recept nog bestempelden als een basisrecept geven we je direct een geniale variant. Deze “dronken” appelcrumble is onweerstaanbaar en om je vingers bij af te likken. Voeg bourbon of bruine rum toe voor een magisch effect. De alcohol verdampt tijdens het bereiden, maar de zoete en diepe smaak blijft achter.
Rabarbercrumble met steranijs
In het voorjaar zie je overal rabarber. Ben je een van de gelukkigen die rabarber in de moestuin heeft staan? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander wat je er allemaal mee kan. Dit recept is absoluut het proberen waard. Rabarber, sinaasappel, port en steranijs zijn een match made in heaven! Is rabarber niet in het seizoen? Vervang dan de rabarber door elk gewenst seizoensfruit, zo kun je het hele jaar uit de voeten met dit recept.
Appel-bramencrumble
Krijg je dit weekend gezellig bezoek? Dan is deze appel-bramencrumble perfect! Met deze grote schaal vol zoetigheid maak je elke gast blij. Wil je uitpakken? Serveer er een bolletje zelfgemaakt ijs bij.
Crumble met appel, peer en kaneel
Haal het meeste uit de smaken van het najaar: verwerk je appels en peren in een heerlijke zoet toetje. Deze combinatie van smaken vormt een van de lekkerste crumbles die er is! De smaken vormen samen the perfect ‘pear’.
Appelcrumble met kaneelcustard
Deze heerlijke appelcrumble bevat naast fruit en verrukkelijke kruimels ook een laagje custard. Jum! De custard geeft de crumble een heerlijke romige vanille smaak. En omdat iedereen zijn eigen schaaltje krijgt, hoef je niet eens te delen.
Ons favoriete crumble recept:
Apple crumble
Het lekkerste recept voor een goede ouderwetse apple crumble maak je bij foodies! Warme zoetzure apple crumble, een lekker makkelijk dessert voor een gure herfstdag of als afsluiting van een gezellig kerstdiner.
Ingrediënten
- 6 appels (bijv. goudreinetten)
- 1 el bruine suiker
- 0,5 tl kaneelpoeder
- 150 g bloem
- 75 g witte basterdsuiker
- 100 g boter
- zout
Bereiding
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in partjes en meng ze met de bruine suiker en het kaneelpoeder. Vet een bakblik (ca. 25×25 cm) in en doe de appels erin.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Kneed de bloem, de witte basterdsuiker en de boter met een snufje zout tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de appels en bak de crumble ca. 35 minuten in de oven. Eet hem warm of koud met wat slagroom of vanillevla.
Foto: Stephan van Raay
Lees ook:
Onze tips
Eten over na het gourmetten? Recepten met de restjes
11x de lekkerste Sinterklaas recepten voor pakjesavond
Worstenbroodjes maken: 5x lekkere recepten
De lekkerste wafels bakken: ontdek onze favoriete recepten
6x bakken met speculaaskruiden
Smaakvol stoven met Aneto
Stoven maar: 4x recepten met groente
Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.