Recepten met crumble

Recepten met crumble maak je met alle gemak. Het krokante laagje bestaat namelijk uit niets anders dan bloem en boter. Gebruik bij voorkeur roomboter, dat maakt wat mij betreft alles lekkerder. Vooral als dessert zijn recepten met crumble erg populair, zeker met seizoensfruit. Je hebt alleen vers fruit, een beetje suiker, bloem en boter nodig. De extra crunch die ontstaat is onweerstaanbaar. Bijkomend voordeel: crumbles staan vaak zo op tafel en de oven doet het meeste werk!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

1. Recepten met crumble: bramen en custard

Aan het eind van de zomer vind je vaak overal bramen in de natuur. We vertelden je al eerder alles over het plukken van bramen. Dit fruit is sappig en vol van smaak. In dit recept maak je een crumble met bramen en zelfgemaakte custard. Zelf custard maken is niet alleen lekker, het is ook nog eens makkelijker dan je denkt. Slagroom, eieren, suiker en vanille; meer heb je niet nodig voor een goede custard.

> naar het recept: crumble met bramen en custard

bramen crumble

2. Gepocheerde peer met crumble van macadamia

Met dit recept maak je de crumble niet alleen met boter en bloem, je voegt namelijk gehakte macadamianoten toe. Macadamia wordt niet voor niets omschreven als de “koningin van de noten”. De noot heeft een milde, zoete smaak en is zelfs een beetje romig. De krokante kruimels passen perfect bij de gepocheerde peer.

> naar het recept: gepocheerde peer met crumble van macadamia

recepten met crumble gepocheerde peer

3. Oldskool appelcrumble

Misschien doet dit gerecht een beetje winters aan, maar niets is minder waar. Dat neemt niet weg dat deze crumble het goed doet in het najaar, al kun je ‘m het hele jaar door maken. Van alle recepten met crumble beschouwen we deze een beetje als de basis. Friszure appels, krokante kruimels en eventueel een bolletje vanille-ijs. Loopt het water je al in de mond?

> naar het recept: oldskool appelcrumble

oldskool appelcrumble crumble

4. Dronken appelcrumble

Daar waar we het vorige recept nog bestempelden als een basisrecept geven we je direct een geniale variant. Deze “dronken” appelcrumble is onweerstaanbaar en om je vingers bij af te likken. Voeg bourbon of bruine rum toe voor een magisch effect. De alcohol verdampt tijdens het bereiden, maar de zoete en diepe smaak blijft achter.

> naar het recept: dronken appelcrumble

appel recepten met crumble

5. Rabarbercrumble met steranijs

In het voorjaar zie je overal rabarber. Ben je een van de gelukkigen die rabarber in de moestuin heeft staan? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander wat je er allemaal mee kan. Dit recept is absoluut het proberen waard. Rabarber, sinaasappel, port en steranijs zijn een match made in heaven! Is rabarber niet in het seizoen? Vervang dan de rabarber door elk gewenst seizoensfruit, zo kun je het hele jaar uit de voeten met dit recept.

> naar het recept: rabarbercrumble met steranijs

Recepten met crumble rabarber

Lees ook: