Bereiding

Ik hoor je denken: een dronken crumble, wat houdt dat nou weer in? Dit betekend niet dat de appels dronken zijn, maar dat er drank in dit gerecht is verwerkt. Een scheutje rum of bourbon maakt deze crumble verassend en éxtra lekker. Enjoy!

1. Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de boter en de havermout in een keukenmachine en maal met de pulseerknop tot grove kruimels. Stort de kruimels in een kom en roer de kristalsuiker, de walnoten en een snuf zout erdoorheen.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in vieren en vervolgens in dikke plakken. Meng de appels met de citroenrasp, de kristalsuiker, de kaneel en de honing. Verdeel het mengsel over een ovenschaal, verdeel er de rozijnen over en giet er de bourbon of rum overheen. Verdeel hier het kruimeldeeg over en bestrooi met de basterdsuiker. Bak ca. 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt en de sappen langs de randen borrelen. Serveer de crumble warm met wat vanillevla of -ijs.

Per portie: ca. 572 kcal
6 g eiwit | 20 g vet | 82 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur & foodstyling: Amanda james  Foto’s: Vinny Whiteman  Styling: Morag Farquhar