Crumble met appel, peer en kaneel
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de cake en meng er de appel, de peer, het citroensap, 2 el suiker en het kaneelpoeder doorheen. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Schep het mengsel in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Kneed van 150 g bloem, de basterdsuiker, 100 g boter en wat zout een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over het appelmengsel en druk het lichtjes aan. Bak het geheel ca. 50 minuten in de oven.
Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillestokje en laat ca. 5 minuten trekken. Klop de eidooiers los met 100 g suiker en roer er 2 el bloem doorheen. Schenk de warme melk geleidelijk al roerend bij het dooiermengsel en schenk het geheel terug in de pan. Breng de custard al roerend op laag vuur aan de kook en laat hem ½ minuut koken.
Neem de crumble uit de oven en serveer hem met de custard.