Gepocheerde peer met macadamiacrumble
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de crumble in een kom en kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en zet ca. 30 minuten in de koelkast om te laten rusten.
Schil de peren maar laat de steeltjes zitten. Verwarm in een pan de wijn, 250 ml water, het citroensap, de suiker, het kaneelstokje, het vanillestokje en de steranijs. Breng aan de kook en laat ca. 1 minuut doorkoken. Voeg de peren toe, zet een deksel op de pan en laat de peren op laag vuur 30-40 minuten pocheren. Controleer regelmatig of de peren niet te zacht worden en haal ze eventueel eerder van het vuur. Schep de peren uit de pan en houd apart.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de crumble in ca. 15 minuten gaar en goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. De crumble hardt nog uit en zal straks lekker knapperig zijn.
Klop voor de mascarpone-vanilleroom de slagroom stijf. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het samen met de mascarpone en de poedersuiker toe aan de slagroom. Klop kort verder tot je een romig mengsel hebt. Serveer de gepocheerde peren met de macadamiacrumble en de mascarpone-vanilleroom.