Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
apple crumble

Apple crumble

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Het lekkerste recept voor een goede ouderwetse apple crumble maak je bij foodies! Warme zoetzure apple crumble, een lekker makkelijk dessert voor een gure herfstdag of als afsluiting van een gezellig kerstdiner.

Bereiding

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in partjes en meng ze met de bruine suiker en het kaneelpoeder. Vet een bakblik (ca. 25×25 cm) in en doe de appels erin.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Kneed de bloem, de witte basterdsuiker en de boter met een snufje zout tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de appels en bak de crumble ca. 35 minuten in de oven. Eet hem warm of koud met wat slagroom of vanillevla.

Per portie: 375 kcal | 40 g koolhydraten | 4 g eiwit | 14 g vet

Foto: Stephan van Raay

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (13 stemmen)