Recepten met tonijn

Tonijn is een vis boordevol gezonde voedingsstoffen, kook er dus gerust eens wat vaker mee. De vis is bijvoorbeeld magerder dan makreel of haring, maar bevat nog steeds flink wat gezonde omega 3-vetzuren, maar ook veel eiwitten, vitamines en mineralen. Wist je overigens dat tonijn uit blik vaak net zo gezond is? Kortom; duik snel de keuken in en ga aan de slag met onze favoriete recepten met tonijn!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tonijn tataki

Dit fantastische recept voor tonijn tataki. komt uit het heerlijke boek “Cocina Nikkei” van Katinka Lasink Dodero. Ze is expert als het aankomt op de Peruaanse keuken, zo leerde ze ons eerder al eens alles over ceviche.

> naar het recept: tonijn tataki

Recepten met tonijn: tonijn tataki

Pastasalade met tonijn en kappertjes

Deze geweldige pastasalade staat al in een kwartier op tafel. Smaakvol én snel, wat wil je nog meer? Geen parmezaan in huis overigens? Vervang deze dan eventueel door geraspte oude kaas.

> naar het recept: pastasalade met tonijn en kappertjes

Pastasalade met tonijn en kappertjes

Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Tonijn op de barbecue? Zeker weten! Maak maar eens deze lekkere spiesjes met gerstsalade. Geen zin om de barbecue aan te steken? Je kunt ze natuurlijk ook in een grillpan maken.

> naar het recept: Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Vitello tonnato

Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Hoe je dit bekende gerecht van kalfsvlees en tonijnsaus perfect maakt? Bekijk snel het recept, het is makkelijker dan je denkt.

> naar het recept: vitello tonnato

recepten met tonijn: vitello tonnato

Nog meer recepten met tonijn:

Tonijn crudo met wasabi en zalmeitjes

Pien van @pienlaathaaretenzien vertelt over haar recept: “Crudo betekent ‘rauw’ in het Italiaans. Verwar het niet met sashimi, ook een gerecht met rauwe vis. Bij sashimi wordt de vis in de meest pure vorm gegeten, terwijl er bij crudo een aantal ingrediënten aan de vis worden toegevoegd om de smaak te intensiveren: vaak een goede (olijf)olie en een zuurtje, zoals citroen of azijn. De pittige wasabi en de zachte zalmeitjes vormen een heerlijke toevoeging en de eetbare bloemen maken er een feestelijk geheel van.”

> naar het recept: tonijn crudo met wasabi en zalmeitjes

Tonijn crudo met wasabi en zalmeitjes

Gegrilde tonijn met bulgursalade

Tonijn grillen is helemaal niet moeilijk, zolang je er maar bij blijft. De tonijn is het lekkerste als je ‘m heel kort grilt, zodat de binnenkant nog lekker rood is. In dit recept combineren we de gegrilde tonijn met een frisse bulgursalade.

> naar het recept: gegrilde tonijn met bulgursalade

Gegrilde tonijn met bulgursalade

Salade niçoise

Gezond was nog nooit zo makkelijk én lekker met deze klassieke salade niçoise. Aan twee blikjes tonijn heb je meer dan genoeg voor dit recept voor vier personen. Zorg dat je blikjes tonijn in water koopt, tonijn in olie maakt de salade minder lekker.

> naar het recept: salade niçoise

Salade niçoise

Japanse chirashi (sushibowl)

Dit is misschien wel één van onze favoriete recepten met tonijn! Deze sushibowl maak je met verse tonijn, het liefst halen we deze bij de visboer. Serveer de sushibowl met sojasaus en wasabi en je maaltijd is compleet.

> naar het recept: Japanse chirashi (sushibowl)

Japanse chirashi (sushibowl)

Tonijn met een salade van gemarineerde tomaten en olijven

We sluiten het lijstje met onze favoriete recepten met tonijn af met deze fijne salade. Zowel de tonijn als de gemarineerde tomaten geven deze salade volop smaak. Serveer de gegrilde tonijn samen met de frisse salade en je hebt een complete maaltijd op tafel staan.

> naar het recept: tonijn met een salade van gemarineerde tomaten en olijven

Tonijn met een salade van gemarineerde tomaten en olijven

Lees ook: