Kerstkoekjes bakken

In de kerstvakantie is er niets leuker dan samen kerstkoekjes bakken. Om het ook nog eens heel eenvoudig te maken, hebben wij de lekkerste recepten voor kerstkoekjes op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar de boodschappen te doen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sterrenkoekjes

Deze heerlijke sterrenkoekjes danken hun prachtige rode glossy binnenkant aan de toevoeging van aardbeienjam. Je kunt natuurlijk ook een andere confituur naar keuze gebruiken als je dat lekkerder vindt. Sla deze toevoeging in ieder geval niet over, want de jam maakt de koekjes zo heerlijk zoet! En extra leuk: het zorgt ervoor dat de kerststerren goed opvallen. Maak het geheel af met wat poedersuiker en je koekje is compleet. Heerlijk bij een kopje thee of koffie.

> naar het recept: sterrenkoekjes

kerstkoekjes

Kaneelkoekjes als kerstkoekjes maken

Deze heerlijke kaneelkoekjes zijn perfect om te toveren tot kerstkoekjes. Steek het deeg uit met een ster-vorm et voilà, je hebt kerstkoekjes! Maar pas op, deze koekjes zijn onweerstaanbaar lekker.

> naar het recept: kaneelkoekjes als kerstkoekjes maken

kerstkoekjes

Kerst koekjes bakken: Gingerbread-kerstboompjes

Eerlijk is eerlijk, deze koekjes lijken een beetje op een bouwpakket. Maar geen zorgen! Ze zijn veel makkelijker te maken dan je wellicht denkt. Je hebt alleen de juiste kerstboom uitsteekvorm nodig. En die is gewoon online verkrijgbaar. De prachtige gouden kleur danken de koekjes aan de kruidenmix van gember, kaneel en nootmuskaat. Niet alleen heel mooi, maar ook erg lekker.

> naar het recept: gingerbread-kerstboompjes

De geur van kerst: gingerbread kerstkoekjes

Shortbread kerst koekjes

Met dit recept als basis kan je maar liefst vier verschillende varianten shortbread kerstkoekjes maken. Ga jij voor de variant met jam of vijfkruidenpoeder?

> naar het recept: shortbread kerst koekjes

eetbare kerstcadeautjes: shortbread koekjes

Kerstbomen- en kransjeskoekjes

Wat is er nou leuker dan met kerstmis samen met je (klein)kinderen de keuken in te duiken en samen kerstkoekjes te bakken in verschillende vormpjes en maten. Maak bijvoorbeeld samen kerstkransjes, sterren of kerstbomen. En daarna mooi versieren met glazuur en spikkels. Dat de deegkruimels en spikkels tot aan het plafond zitten, moet je maar voor lief nemen. Want pret hebben jullie zeker!

> naar het recept: kerstbomen- en kransjeskoekjes 

kerstbomen- en kransjeskoekjes

Lees meer over kerst koekjes maken: