Kerst koken met kinderen

In de kerstvakantie weinig plannen? Ga gezellig koken voor kerst met je kids. Of ze nu groot of klein zijn, met deze recepten maak je er samen een feestje van in de keuken.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gesmolten sneeuwpop snacks

Het is een waar feestje om deze gesmolten sneeuwpopsnacks te maken. Het is een beetje kliederen en knoeien maar dan heb je ook wat! En het leukste? Dat is natuurlijk het versieren van de marshmallows. Dit doen de kids gemakkelijk zelf met de decoratiestiften. Deze snacks zijn éxtra lekker in combinatie met warme chocolade melk.

Gesmolten sneeuwpop snacks kerst koken kids

> naar het recept voor gesmolten sneeuwpop snacks

Kerstkoekjes: Zuurstokkoekjes

Bij het bakken van deze koekjes mogen jullie lekker knoeien. Door de voedingskleurstoffen krijgt het deeg prachtige intense kleuren. Handjes in het deeg en kneden maar. Daarna komt het leukste: het twisten van de zuurstokkoekjes. Na het afbakken hang je ze zo in de boom. Ook leuk als cadeautje voor opa & oma!

> naar het recept voor zuurstokkoekjes

Kerstboombrood met kaas en pesto

Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van kleur door de topping van knapperige kaas. Het leukste van dit kerstboombrood is het draaien de ‘takken’.  Kleine moeite, groots resultaat. Bijkomend voordeel: het hele huis ruikt gelijk heerlijk naar knapperig bladerdeeg.

Kerstboom brood kerst koken kids

> naar het recept voor kerstboombrood met kaas en pesto

Nog meer kerst koken met kids? Dit zijn de leukste kookboeken voor kinderen