Advertentie
Kerst koken met kinderen
In de kerstvakantie weinig plannen? Ga gezellig koken voor kerst met je kids. Of ze nu groot of klein zijn, met deze recepten maak je er gegarandeerd samen een feestje van in de keuken!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kerstboombrood met kaas en pesto
Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van kleur door de topping van knapperige kaas. Het leukste van dit kerstboombrood is het draaien de ’takken’. Kleine moeite, groots plezier. Bijkomend voordeel: het hele huis ruikt gelijk heerlijk naar knapperig bladerdeeg.
Gesmolten sneeuwpop snacks
Het is een waar feestje om deze gesmolten sneeuwpopsnacks te maken. Het is een beetje kliederen en knoeien maar dan heb je ook wat! En het leukste? Dat is natuurlijk het versieren van de marshmallows. Dit doen de kids gemakkelijk zelf met de decoratiestiften. Deze snacks zijn éxtra lekker in combinatie met warme chocolade melk.
Zuurstokkoekjes
Bij het bakken van deze koekjes mogen jullie lekker knoeien. Door de voedingskleurstoffen krijgt het deeg prachtige intense kleuren. Handjes in het deeg en kneden maar. Daarna komt het leukste: het twisten van de zuurstokkoekjes. Na het afbakken hang je ze zo in de boom. Ook leuk als cadeautje voor opa & oma!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Rol de twee rollen bladerdeeg uit. Verdeel de pesto over één van de rollen bladerdeeg en strooi hier vervolgens de helft van de geraspte kaas overheen. Leg er vervolgens de tweede rol bladerdeeg op en druk de twee rollen bladerdeeg samen.
Snijd het deeg zo dat je een kerstboomvorm overhoudt. Snijd uit de resten van het deeg een ster.
Leg het kerstboomvormige deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de ster op de bovenkant van het deeg. Bestrijk het deeg met het ei. Strooi de overgebleven geraspte kaas over het kerstboombrood. Druk de kaas zachtjes aan zodat het aan het deeg vastplakt.
Snijd de zijkanten van de boom verticaal in, ongeveer 1 cm uit elkaar. Laat ongeveer 2 cm aan het uiteinde van het deeg een stuk over als ‘stam’ van de kerstboom. Draai vervolgens reepjes van de zijkanten van het deeg. Doe dit met alle ‘takken’.
Bak het brood 20-25 minuten in de oven tot het goudbruin van kleur is.
© Recepten: Cassie Best | Foto’s: Will Heap | Shoot director: Cloe-Rose Mann | Food stylist: Kate Marshall | Stylist: Max Robinson
Nog meer kerst koken met kids? Dit zijn de leukste kookboeken voor kinderen
Onze tips
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen
Dit zijn de lekkerste courgettesoep recepten
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Klaar voor de wedstrijd: vijf voetbal hapjes die áltijd doel treffen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.