Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kerstboom brood

Kerst koken met kids: dit zijn de leukste recepten

Advertentie

De kerstvakantie is hét moment om samen gezellig de keuken in te duiken. Samen bakken, kneden, proeven en natuurlijk ook een beetje knoeien en kliederen. Dit zijn de allerleukste recepten om deze kerst samen met je kind(eren) te maken. Zo zijn jullie samen een middagje zoet en staat er ook nog eens iets lekkers op tafel.

Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

Kerst koken met kinderen

In de kerstvakantie weinig plannen? Ga gezellig koken voor kerst met je kids. Of ze nu groot of klein zijn, met deze recepten maak je er gegarandeerd samen een feestje van in de keuken!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gesmolten sneeuwpop snacks

Het is een waar feestje om deze gesmolten sneeuwpopsnacks te maken. Het is een beetje kliederen en knoeien maar dan heb je ook wat! En het leukste? Dat is natuurlijk het versieren van de marshmallows. Dit doen de kids gemakkelijk zelf met de decoratiestiften. Deze snacks zijn éxtra lekker in combinatie met warme chocolade melk.

> naar het recept: gesmolten sneeuwpop snacks

Gesmolten sneeuwpop snacks kerst koken kids

Kerstkoekjes: zuurstokkoekjes

Bij het bakken van deze koekjes mogen jullie lekker knoeien. Door de voedingskleurstoffen krijgt het deeg prachtige intense kleuren. Handjes in het deeg en kneden maar. Daarna komt het leukste: het twisten van de zuurstokkoekjes. Na het afbakken hang je ze zo in de boom. Ook leuk als cadeautje voor opa & oma!

> naar het recept: zuurstokkoekjes

Kerstboombrood met kaas en pesto

Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van kleur door de topping van knapperige kaas. Het leukste van dit kerstboombrood is het draaien de ’takken’.  Kleine moeite, groots plezier. Bijkomend voordeel: het hele huis ruikt gelijk heerlijk naar knapperig bladerdeeg.

> naar het recept: kerstboombrood met kaas en pesto

Kerstboom brood kerst koken kids

Nog meer kerst koken met kids? Dit zijn de leukste kookboeken voor kinderen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!