
Bakken met kinderen
Lees verder na de advertentie
In de kerstvakantie weinig plannen? Ga gezellig bakken voor kerst met je kids. Of ze nu groot of klein zijn, met deze recepten maak je er gegarandeerd samen een feestje van in de keuken!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Bladerdeeg kerstboom met kaas en pesto
Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van kleur door de topping van knapperige kaas. Het leukste van dit kerstboombrood is het draaien de ’takken’. Kleine moeite, groots plezier. Bijkomend voordeel: het hele huis ruikt gelijk heerlijk naar knapperig bladerdeeg.

Gesmolten sneeuwpop snacks
Het is een waar feestje om deze gesmolten sneeuwpopsnacks te maken. Het is een beetje kliederen en knoeien maar dan heb je ook wat! En het leukste? Dat is natuurlijk het versieren van de marshmallows. Dit doen de kids gemakkelijk zelf met de decoratiestiften. Deze snacks zijn éxtra lekker in combinatie met warme chocolade melk.

Zuurstokkoekjes
Bij het bakken van deze koekjes mogen jullie lekker knoeien. Door de voedingskleurstoffen krijgt het deeg prachtige intense kleuren. Handjes in het deeg en kneden maar. Daarna komt het leukste: het twisten van de zuurstokkoekjes. Na het afbakken hang je ze zo in de boom. Ook leuk als cadeautje voor opa & oma!
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Rol de twee rollen bladerdeeg uit. Verdeel de pesto over één van de rollen bladerdeeg en strooi hier vervolgens de helft van de geraspte kaas overheen. Leg er vervolgens de tweede rol bladerdeeg op en druk de twee rollen bladerdeeg samen.
Snijd het deeg zo dat je een kerstboomvorm overhoudt. Snijd uit de resten van het deeg een ster.
Leg het kerstboomvormige deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de ster op de bovenkant van het deeg. Bestrijk het deeg met het ei. Strooi de overgebleven geraspte kaas over het kerstboombrood. Druk de kaas zachtjes aan zodat het aan het deeg vastplakt.
Snijd de zijkanten van de boom verticaal in, ongeveer 1 cm uit elkaar. Laat ongeveer 2 cm aan het uiteinde van het deeg een stuk over als ‘stam’ van de kerstboom. Draai vervolgens reepjes van de zijkanten van het deeg. Doe dit met alle ‘takken’.
Bak het brood 20-25 minuten in de oven tot het goudbruin van kleur is.
© Recepten: Cassie Best | Foto’s: Will Heap | Shoot director: Cloe-Rose Mann | Food stylist: Kate Marshall | Stylist: Max Robinson
Nog meer kerst koken met kids? Dit zijn de leukste kookboeken voor kinderen
Onze tips

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.