Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Kerstboom brood

Kerst koken met kids: dit zijn de leukste recepten

Advertentie

De kerstvakantie is hét moment om samen gezellig de keuken in te duiken. Samen bakken, kneden, proeven en natuurlijk ook een beetje knoeien en kliederen. Dit zijn de allerleukste recepten om deze kerst samen met je kind(eren) te maken. Zo zijn jullie samen een middagje zoet en staat er ook nog eens iets lekkers op tafel.

Kerst koken met kinderen

In de kerstvakantie weinig plannen? Ga gezellig koken voor kerst met je kids. Of ze nu groot of klein zijn, met deze recepten maak je er gegarandeerd samen een feestje van in de keuken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Kerstboom brood

Kerstboombrood met kaas en pesto

Wat een plaatje is dit kerstboombrood hè? Prachtig goudbruin van kleur door de topping van knapperige kaas. Het leukste van dit kerstboombrood is het draaien de ’takken’.  Kleine moeite, groots plezier. Bijkomend voordeel: het hele huis ruikt gelijk heerlijk naar knapperig bladerdeeg.

Naar het recept
Gesmolten sneeuwpop snacks

Gesmolten sneeuwpop snacks

Het is een waar feestje om deze gesmolten sneeuwpopsnacks te maken. Het is een beetje kliederen en knoeien maar dan heb je ook wat! En het leukste? Dat is natuurlijk het versieren van de marshmallows. Dit doen de kids gemakkelijk zelf met de decoratiestiften. Deze snacks zijn éxtra lekker in combinatie met warme chocolade melk.

Naar het recept
Cover voor

Zuurstokkoekjes

Bij het bakken van deze koekjes mogen jullie lekker knoeien. Door de voedingskleurstoffen krijgt het deeg prachtige intense kleuren. Handjes in het deeg en kneden maar. Daarna komt het leukste: het twisten van de zuurstokkoekjes. Na het afbakken hang je ze zo in de boom. Ook leuk als cadeautje voor opa & oma!

Naar het recept
Uitgelicht recept
Kerstboom brood

Kerstboombrood met kaas en pesto

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 rollen koelvers bladerdeeg
6 el pesto
100 g geraspte kaas (bijv. cheddar/parmezaan/gruyère)
1 ei (geklutst)
bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C).  Rol de twee rollen bladerdeeg uit. Verdeel de pesto over één van de rollen bladerdeeg en strooi hier vervolgens de helft van de geraspte kaas overheen. Leg er vervolgens de tweede rol bladerdeeg op en druk de twee rollen bladerdeeg samen. 

  2. Snijd het deeg zo dat je een kerstboomvorm overhoudt. Snijd uit de resten van het deeg een ster.

  3. Leg het kerstboomvormige deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de ster op de bovenkant van het deeg. Bestrijk het deeg met het ei. Strooi de overgebleven geraspte kaas over het kerstboombrood. Druk de kaas zachtjes aan zodat het aan het deeg vastplakt.

  4. Snijd de zijkanten van de boom verticaal in, ongeveer 1 cm uit elkaar. Laat ongeveer 2 cm aan het uiteinde van het deeg een stuk over als ‘stam’ van de kerstboom. Draai vervolgens reepjes van de zijkanten van het deeg. Doe dit met alle ‘takken’.

  5. Bak het brood 20-25 minuten in de oven tot het goudbruin van kleur is.

© Recepten: Cassie Best | Foto’s: Will Heap | Shoot director: Cloe-Rose Mann | Food stylist: Kate Marshall | Stylist: Max Robinson

Nog meer kerst koken met kids? Dit zijn de leukste kookboeken voor kinderen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!