Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Kjufte met friet, feta, romige tomaten-knoflooksaus en gepekelde groente

5x wereldwijd comfortfood

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Wie zegt dat comfortfood per se eten moet zijn dat je al kent? Deze gerechten voor wereldwijd comfortfood geven je dat knusse gevoel dat deze gerechten zo lekker maakt.

Wereldwijd comfortfood

Bij comfortfood denk je waarschijnlijk aan warme gerechten uit één kom, aan (Aziatische) soepen of romige pasta’s, maar zo’n comfy bordje eten kun je over de hele wereld vinden. Deze recepten voor wereldwijd comfortfood laten je zien hoe!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor wereldwijd comfortfood

Van curry tot köfte, met deze recepten reis je de hele wereld over. En met zo’n bordje op de bank maak je een regenachtige vrijdagavond zo weer goed.

1. Punjabi curry van schapenvlees

Punjabi is de taal die in de Indiase deelstaat Punjab én in het grootste deel van Pakistan wordt gesproken. Deze curry bevat dan ook typische smaken uit die regio in het noorden van beide landen.

> naar het recept: punjabi curry van schapenvlees

Punjabi curry van schapenvlees

2. Marokkaanse kip met citroen en olijven

Een hele kip bereiden is makkelijker dan je denkt. Met veel specerijen, olijven en citroen geef je ‘m een typisch Marokkaans tintje. Lekker met couscous.

> naar het recept: Marokkaanse kip met citroen en olijven

Marokkaanse kip met citroen en olijven

3. Köfte met friet, feta, romige tomaten-knoflooksaus en gepekelde groente

Comfortfood, fastfood? Köfte is het misschien wel allebei. Met dit recept hoef je het niet meer te bestellen, maar maak je het lekker thuis.

> naar het recept: köfte met friet, feta, romige tomaten-knoflooksaus en gepekelde groente

Kjufte met friet, feta, romige tomaten-knoflooksaus en gepekelde groente

4. Thaise congee

Congee is een soort hartige rijstepap of rijstsoep, die in veel Aziatische keukens voorkomt. Serveer deze Thaise versie in een grote kom, met een lepel, neem plaats op de bank en je hoeft er voorlopig niet meer vanaf te komen.

> naar het recept: Thaise congee

Thaise congee

5. Kipschnitzel

We sluiten de reeks af met een typisch Europees comfortfood gerecht: schnitzel. Lekker met een groene salade en verse friet of aardappeltjes uit de oven.

> naar het recept: kipschnitzel

Kipschnitzel

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!