Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kipschnitzel

Kipschnitzel

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bloem in een ondiepe kom of schaal. Klop de eieren, de mosterd en een snufje zout door elkaar en schenk het in een tweede kom. Doe de panko in een derde kom.

  2. Bestrooi de kip met zout en peper en wentel door de bloem. Schud zachtjes met de kip om de overtollige bloem eraf te halen. Wentel door het eimengsel en door de panko. Herhaal tot alle kip gepaneerd is.

  3. Verhit de olie in een grote, brede koekenpan tot 180-190⁰C of tot een stukje brood er in 5 seconden bruin in wordt. Bak de kip ca. 2 minuten per zijde, tot hij goudbruin en gaar is. Serveer met een groene salade, citroenpartjes om uit te knijpen en je favoriete sausjes om in te dippen.

Per portie: 433 kcal | 29 g koolhydraten | 44 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Zorawar Kalra, Spasia Dinkovski, Tomer Amedi, John Chantarasak en Sofian Msetfi Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Livia Abraham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)